ЕСЕ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ

Псевдоніми: Ентузіаст, Популяризатор, Життєлюб, Гюго.  

ЕНТУЗІАСТ - Етико-сенсорний екстраверт (опис Любові Бескової)

Дівчина-Ентузіаст представницька, з добре оформленою, міцною фігурою та чудовою поставою. Їй властива особлива статура та впевнені рухи. Не дивно, що цю дівчину чоловіки часто проводжають поглядами.

Риси обличчя у жінок цього типу чіткі, яскраві очі, емоції виражаються дуже точно, що теж робить їх помітними серед інших дівчат.

У ЕСЕ особлива енергетика - вона жвава, весела, наполеглива. Говорить голосно, енергійно. Винахідлива під час флірту, за словом у кишеню не лізе, глузлива, голосно сміється. Знає собі ціну та може за себе постояти.

ЕСЕ, як правило, завжди доглянута. Своїм зовнішнім виглядом вона займається цілеспрямовано та усвідомлено, приділяючи цьому багато уваги та часу. У неї завжди прекрасна стрижка, а якщо волосся довге, то воно вміло зібране в акуратний хвіст або красиво розпущене по плечах. Жодних безглуздих зачісок, скуйовдженого волосся або брудних бурульок на голові, жодних промахів із забарвленням волосся.

Одягається Ентузіастка теж із великим смаком. Шопінг приносить їй задоволення і здійснюється практично професійно. Одяг та взуття підбирається як за критеріями краси, так і зручності. Крім цього її гардероб продуманий з погляду поєднань кольорів, фактури тканин, стилів та форм.

У школі – це одна з найдбайливіших учениць. Вона старанна, акуратна і найчастіше улюблениця вчителів. Там, де їй не вдається добре вивчити матеріал, вона бере чарівністю. Хоча багато Ентузіасток отримують хороші оцінки з математики, фізики та хімії, все ж вони, як правило, більше люблять гуманітарні предмети (з них найменше історію). Їх цікавлять люди, про яких вони знають і пам'ятають усі, тому вони, наприклад, цілком кваліфіковано, з розумінням справи та дуже захоплено пишуть твори.

ЕСЕ спортивні, вважають за краще займатися художньою гімнастикою, фігурним катанням, синхронним плаванням або танцями (будь-якими, від бальних до сучасних). А ще вони із захопленням грають у шкільному театрі – їх приваблює можливість виявити свої яскраві емоції. Це дозволяє їм хоч на якийсь час поринути в атмосферу справжніх пристрастей. У душі дівчата цього типу почуваються артистками, тому їм підходить будь-яка робота, де можуть проявити свій артистизм.

Якщо ЕСЕ треба схуднути (заради гарної спортивної форми або для того, щоб відповідати сценічному образу), вона, володіючи сильною волею, легко може змусити себе не торкатися їжі. Те саме стосується і емоцій, які дозуються цілком свідомо.

У компанії серед друзів вона абсолютно незамінна: охоче сміється з чужих жартів, випромінює радість сама, створюючи навколо себе атмосферу свята та веселощів і заряджаючи всіх позитивними емоціями.

Найбільше їй подобаються розумні кавалери. За розум вона може пробачити багато чого, навіть не надто мужню зовнішність. Аби її кавалер справді виявився здатним розважати її інтелектуальними розмовами, був ввічливий, гречний і акуратний. Тоді вона починає благоговіти і… стає ще веселішою. Якщо контакт трапився на вечірці, то в такий момент із веселою Ентузіасткою добре піти потанцювати. Не треба постійно напускати на себе пісний, розумний вигляд. Той, хто може її залучити, повинен уміти не лише говорити на інтелектуальні теми, а й отримувати щиру насолоду від веселощів. А якщо вона зовсім розійшлася і станцювала канкан на столі, це має викликати в нього не ревнощі, а захоплення!

Ставши заміжньою жінкою, ЕСЕ з усіх боків поводиться виключно позитивно, з головою занурюючись у сімейні турботи та клопоти. Це приносить їй задоволення і навіть насолоду. Думка про те, що вона – господиня дому та мати сімейства наповнює її гордістю та дає їй додаткові сили. А енергії в неї вистачить на трьох!

ЕСЕ за жодних обставин не можна назвати лінивою. При цьому її працездатність багато в чому залежить від емоційного настрою. Якщо настрій поганий, то вона воліє взагалі ні за що не братися - все одно все валитиметься з рук. Якщо ж наснаги та ентузіазму достатньо, все буде зроблено швидко та якісно. Одним словом, вдома Ентузіастка забезпечить вам повний порядок та чистоту. Білизна у неї пахне приємними ароматами, сорочки у чоловіка завжди погладжені, сніданок, обід та вечеря виникають звідки не візьмись, прямо як на скатертині самобранці. Каструлі завжди знають своє місце. Якщо в будинку на три тижні відключили гарячу воду, на плиті з самого ранку стоятиме велика каструля з гарячою водою. Якщо на одязі з'явилася пляма, ця дивовижна жінка обшиє її ниткою, а потім пратиме до повного зникнення.

Жити в хаті у ЕСЕ - значить жити в хлібосольному домі. Готує вона швидко, спритно, смачно та багато. Їй нічого не варто заради своїх домашніх встати о 5 годині ранку, напекти пирогів, наварити борщу, приготувати плов, котлети чи інші кулінарні шедеври. Аби всі були нагодовані та задоволені. Щодо господарства, а особливо їжі, у неї завжди все передбачено. У її будинку існує поличка із недоторканним запасом продуктів, який виявиться дуже доречним, якщо раптом у її розпланованому житті трапляться якісь накладки. Голодним все одно ніхто не залишиться. Той самий недоторканний запас буде використаний, якщо посеред ночі їй на голову раптом зваляться якісь непередбачені гості чи родичі з провінції.

Жінка ЕСЕ дуже бере активну участь у житті своїх дітей, стежить за їхнім розвитком - фізичним та розумовим. Вона завжди в контакті зі своїми дітьми, товаришує з ними і прагне знати все, що з ними відбувається. Ця мама своїм ентузіазмом намагається запалити їх, пробудити інтерес до життя, надихнути на подвиги в ім'я науки (яку дуже поважає) або щонайменше просто зробити з них пристойних людей. Для неї дуже важливо, щоб все її життя, сім'я, діти взагалі все було не гірше, ніж у інших. І задля цього вона готова працювати з потрійною енергією. Характерно те, що вона робить все це граючи, залишаючись при цьому красивою, веселою, доброзичливою та енергійною. Строго кажучи, однієї дитини їй, безперечно, мало. Вона легко може впоратися і з трьома, а то й більше.

Будучи дбайливою матір'ю, Ентузіастка довго не відпускає від себе дітей, погано відчуваючи той момент, коли вони вже подорослішали і більше не потребують її опіки. Ще досить тривалий час (якщо не все життя) вона бере участь у їхніх справах, допомагає фізично (продуктами та по господарству), а також нескінченними порадами. Але все має свій позитивний бік: зате на неї можна цілком і повністю розраховувати, якщо знадобиться посидіти з онуками. Ентузіастка - не з тих бабусь, які залишаються осторонь їхнього виховання. До того ж можна не побоюватися, що вона нагодує їх чимось не тим, не вчасно покладе спати або пропустить застуду, що починається. У справі догляду та виховання на неї можна покластися цілком і повністю.

З домашніми Ентузіастка, як правило, інтригує: про щось замовчує, щось повідомляє чоловікові та дітям тільки коли вони у хорошому настрої, за допомогою емоцій непомітно змушує їх робити те, що вважає за потрібне. Їй здається, що так вона утримує контроль над ситуацією і найкраще піклується про всіх, тому що "вона знає краще!".

У професійній діяльності представниці цього типу не знають втоми, особливо якщо вона пов'язана з людьми, організацією якихось заходів для людей, доглядом за людьми, навчанням людей або виступом на сцені. Гарячий ентузіазм і прагнення захопити за собою всіх, роблять ЕСЕ невтомними активістками та пропагандистками, здатними загітувати та повести за собою всіх, хто потрапив під руку. Слід сказати, що своєю енергією ця дівчина здатна запалювати величезні натовпи людей.

Де б не працювала жінка ЕСЕ, її насамперед цікавлять люди, які  навколо. Це знаходить свій прояв у її яскравому, суспільному темпераменті, у тому, як охоче та кваліфіковано вона створює атмосферу навколо себе, організовує святкові заходи. Втім, у більшості випадків, Ентузіастки – добрі працівники. Вони сумлінно та з душею виконують свої обов'язки. Але найкраще, якщо вони працюватимуть з людьми, а не чахнуть, наприклад, у бухгалтерії.

Болісне питання для Ентузіастки – час. Вона постійно кудись не встигає, не може розрахувати скільки часу знадобиться на дорогу, на ту чи іншу справу. За розмовами час теж летить непомітно, і ЕСЕ, як правило, ніколи не шкодують його на спілкування. Тож якщо ви поспішаєте, то в цій ситуації краще візьміть час під контроль.
 

Джерело - www.terra-socionika.ru