СЕЕ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ 

Псевдоніми: Наполеон, Полiтик, Покровитель.

 НАПОЛЕОН - Сенсорно-етичний екстраверт (опис Любові Бескової)

Наполеонка - яскрава, помітна, енергійна, дуже впевнена жінка з великим почуттям власної гідності. Форма обличчя частіше округла, хоч і тут, як завжди, бувають винятки.

Вона тримається і розмовляє впевнено та дещо іронічно. Любить пожартувати, по-дружньому сміється, розмовляючи зі співрозмовником, від чого швидко виникає враження, що вона скрізь своя. Голос часто занизький, з хрипотою.

Її одяг, яким би скромним він не був, завжди добре на ній сидить і виглядає цілком доречно. Вона добре знає, як одягнутись, щоб відповідати ситуації. Але для неформального випадку може вибрати і досить яскраве, навіть екстравагантне вбрання.

Шкільна освіта непросто дається дівчаткам цього типу. Їм не подобається вирішувати завдання, а також ставити досліди. Зате вони добре знаються на літературі і краще за інших у класі пишуть твори. Навколо них вирує шкільне життя, вони вміють і люблять бути у центрі уваги. Вони - справжні заводили, відчайдушні та заводні, і завжди готові вигадувати всілякі розваги. Жоден день народження чи шкільне свято не обходиться без них. Особисте життя в класі займає їх набагато більше, ніж навчання, зокрема набагато більше, ніж таблиця множення, яка іноді виявляється вивчена лише до 5. І, тим не менш, завдяки сильній волі ці дівчатка цілком можуть змусити себе вчитися і досягають відмінних результатів з будь-яких предметів. Честолюбство та спрямованість на престиж рухають ними і змушують деяких із них бути кращими.

Так само і в спорті вони прагнуть бути першими. Полюбляють займатися фігурним катанням, гімнастикою, великим тенісом. Сильні та впевнені у собі вони можуть виснажувати себе тренуваннями, працюючи на результат, якщо хочуть досягти більшого у спорті.

Наполеонка - це справжнє втілення образу господині. І вона дійсно є такою на довіреній їй території - чи то робота, чи то будинок. Якщо вона опинилася серед ваших гостей, її практично не можна не помітити. Якось само собою і цілком природно вона бере керівництво святом у свої руки, спрямовуючи веселощі у потрібне русло, причому робить це спокійно та впевнено, без зайвих емоцій. Щоб сподобається цій дівчині, потрібно мати необхідні якості, які мають далеко не всі чоловіки. Не обов'язково виглядати престижно чи бути крутим. Головне – бути розумним! Бажано навіть дуже розумним! Прагматично налаштований чоловік з енциклопедичними знаннями в різних областях, який до того ж здатний прогнозувати події - буде саме те, що їй потрібно. Вона позбавлена наївних романтичних поривів, тому правильно оцінить його критичний склад розуму. НАПОЛЕОНКИ дотепні, веселі та кмітливі. Вони оптимістичні і водночас ставляться до всього з неабиякою часткою скепсису.

Мало того, що НАПОЛЕОНКА зазвичай має швидку реакцію на все, що відбувається і швидко говорить, вона дуже діяльна, адже їй потрібно одночасно бути скрізь, охопити своєю увагою і присутністю безліч своїх знайомих і незнайомих, друзів і родичів. Вона має також регулярно відвідувати світські заходи, виставки та театри. Характерний спосіб, яким наполеонки вміють потрапляти в театри, знаходячи в останній момент когось, хто проведе їх, або просто ловлячи якусь щасливу нагоду.

 Якщо ви взяли за дружину дівчину цього типу, не сподівайтеся, що вона буде сидіти вдома під замком. Це - прима, яка має сяяти у світлі, а зовсім не стояти цілими днями у фартуху біля плити. Домашню роботу вона робить швидко, але якісно, не в'язнучи в ній, не заглиблюючись у подробиці і не беручись ні за що зайве. Вона намагається обмежитися мінімумом. Головне для неї - отримати результат і якнайшвидше закінчити з цим. Вона не схильна надмірно захоплюватися домашнім господарством. При цьому Наполеонка досить практична, вміє брати на себе відповідальність і не боїться цього.

Дітей виховують із гумором, дружать із ними, люблять посміятися та подуріти у хвилини відпочинку. Вони охоче розвивають своїх дітей, привчаючи їх до читання художньої літератури, ведуть їх до театрів та музеїв. Але робити разом з ними уроки, особливо з математики та природознавства їм досить важко, тому такого досвіду вони намагаються уникати всіма силами.

Наполеонка вміє і любить брати на себе відповідальність, із задоволенням береться за таку роботу, де потрібно виступати з представницькими функціями перед великою кількістю людей. Вона може бути господаркою невеликої фірми, наприклад, туристичної. Працювати на телебаченні, бути журналісткою, вчителькою гуманітарних дисциплін, спортивним тренером, у PR області, в HR, одним словом, скрізь, де потрібно здійснювати грамотний та представницький контакт із людьми. Не слід ставити НАПОЛЕОНКУ на такі ділянки, де її ніхто не побачить. З її потужною орієнтацією на престиж їй важко змиритися з таким призначенням.

Джерело - www.terra-socionika.ru