ЕІІ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ

Псевдоніми: Гуманіст, Миротворець, Достоєвський.  

ГУМАНІСТ - Етико-інтуїтивний інтровертт (опис Любові Бескової)

Тихі, привітні, навіть лагідні – такі епітети приходять на думку, коли йдеться про дівчат типу Гуманіст. Обличчя частіше з широкими вилицями, витонченим підборіддям і великими очима. Бувають і вузьколиці, дуже моложаві до пізніх років. Погляд у представниць цього типу м'який та співчутливий. Ненав'язлива, добра посмішка часто й довго затримується на їхньому обличчі. Ця дівчина завжди готова вислухати та підтримати інших, а якщо знадобиться, вдихнути надію.

Жінки цього типу дуже жіночні і делікатні, скромні і навіть сором'язливі. Але це не означає, що вони безхарактерні. Зовсім ні. Їм властива особлива, лагідна, стоїчна манера приймати всі негаразди та удари долі.

Вони мають дуже тендітну будову, часто зустрічається легка сутулість. Одягаються досить скромно, намагаючись не привертати до себе особливої уваги. А з віком і взагалі починають вибирати в основному щось темне й непомітне.

Шкільне життя дозволяє їм вже з дитячих років почати виробляти в собі дисциплінованість та старанність. Це тихі, старанні дівчатка, які ніколи не сперечатимуться з вчителями. І навіть якщо їм несправедливо ставлять оцінки, вони не ремствують, пояснюючи собі ситуацію якось так, щоб при цьому не постраждав авторитет вчителя.

У класі у цієї дівчинки, як правило, є пара найкращих подружок, з ким вона стоїть на перервах біля стіни і тихим голосом, з гідністю обговорює всі події шкільного життя. Вона не любить пліткувати, намагається оцінювати все об'єктивно, щоб не було винних чи скривджених. Це одна з найпорядніших дівчаток у класі.

Гуманітарні нахили виявляються у дівчаток цього типу дуже яскраво. Вони добре розуміються на перипетіях особистого життя всіх героїв літературних творів, які вивчаються за програмою, і пишуть найкращі в класі твори. До того ж вони багато читають окрім програми, самі пишуть вірші та прозу, внаслідок чого характер у них набуває сильно романтизованих рис. Це, справді, одні з наймрійливіших дівчаток у класі.

Спортом представниці цього типу здебільшого займатися не люблять. Але в дитинстві та юності їм подобається танцювати. Це заняття відповідає їхньому романтичному, ліричному настрою. Причому найчастіше віддають перевагу бальним або класичним танцям.

В інститут дівчини типу Гуманіст зазвичай вступають, оскільки в школі навчаються добре, часто закінчуючи її із золотою медаллю, і взагалі справляють на екзаменаторів найприємніше враження своїм чудовим вихованням, вмінням триматися з гідністю, тихим голосом та добрими знаннями. Але буде краще, якщо ця дівчина вибере собі гуманітарну область, аніж піде вчитися на інженера.

Якщо ви подумали, що дівчата цього типу ніколи не веселяться в компаніях, то ви помилилися. Але компанія має бути своя, де їх помічають, люблять та цінують. Там ця тиха квітка розкривається у всій своїй красі назустріч дружбі, любові та гарним, теплим веселощам. Врахуйте, що вона не затримається у друзях там, де поруч із нею матюкаються або зловживають спиртним. У неї свої, причому дуже високі вимоги до навколишніх. Чоловік, про якого вона мріє, має бути правильним, надійним, тямущим та впевненим у собі.

Коли дівчина Гуманіст стане вашою дружиною, знайте, що вдома у вас тепер живе тихий ангел. Втім, у нього настільки розвинене почуття обов'язку, що він не гребуватиме тим, щоб прибирати, прати і готувати. Звичайно, готувати вона не любить, не в цьому бачить своє покликання. Але вона ніколи не покине своїх домашніх без їжі. І якщо дехто з членів сім'ї настільки вибагливий, що хоче їсти лише свіжоприготовлену їжу, вона готуватиме тричі на день. Так вона вже влаштована.

Вона також дбає про здоров'я своїх рідних, а тому старанно записує у спеціальний зошит не лише кулінарні рецепти, а й склади трав'яних зборів, а також найнеобхідніших медикаментозних засобів, які можуть стати в нагоді при тих чи інших захворюваннях.

Не лише чоловік, а й батьки з обох боків, і діти будуть охоплені її теплим ставленням. Вона для всіх знайде час, можливість допомогти, а також привітні слова. Дітьми вона займається. Причому робить це із задоволенням і все життя. Вона знає все про їхній душевний устрій, про проблеми їхнього внутрішнього світу, стежить за тим, щоб вони добре вчилися, прагне всебічно розвивати їхні здібності, виховує їх м'яко, але наполегливо. Але їй важко приймати серйозні рішення, коли потрібно вибрати для дитини школу інститут. Втім, це стосується не лише проблем, пов'язаних з дітьми. Так що найкраще візьміть на себе турботу щодо визначення важливих віх у розвитку вашої родини. Вона із задоволенням з вами погодиться.

Із життя: «Коли я прочитала Е. Берна «Ігри, в які грають люди», я задумалася, а яка ж казка відповідала у дитинстві моєму життєвому сценарію? І я згадала, що коли була маленька, то моя улюблена казка була про принцесу, якій нічого не треба було робити, бо за помахом чарівної палички все навколо неї робилося саме. От і я мріяла саме про це, щоб прийшов хтось і зробив усе, що потрібно, а мені все життя нічого робити не доводилося».

До речі, ця тиха, тепла, домашня жінка – одна з найпоступливіших дружин. Вона любить свою сім'ю рівною любов'ю, що зігріває. Але слідкуйте за тим, щоб весь її душевний ресурс не пішов у розпил на подружок, які експлуатують вашу дружину як психотерапевта. Сама вона їм, звісно, ніколи не відмовить. Зі співчуття. Тому буде правильним дещо обмежити потік охочих отримати від неї психотерапевтичний сеанс та корисну пораду.

Жінки цього типу завжди дуже добре проявляють себе на будь-якій роботі. Вони доброзичливі та відповідальні, ніколи не скандалять і не вимагають нічого для себе, сподіваючись, що рано чи пізно їх помітять та оцінять. Вони також свідомо уникають брати участь в інтригах, розпускати плітки та обговорювати когось поза його спиною.

З них виходять чудові вчителі, редактори, коректори, бібліотекарі, психологи. Вони гарні скрізь, де треба виявляти терпіння та співчуття до людей. Бувають випадки, коли вони працюють навіть інженерами, але, за їх власними оцінками, ця робота не приносить їм особливого задоволення. Втім, оскільки їм завжди притаманний стоїцизм, вони не скаржаться на це.