ЛІІ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ 

Псевдоніми: Аналітик, Справедливий, Декарт, Робесп'єр.  

 АНАЛІТИК - Логіко-інтуїтивний інтроверт (опис Любові Бескової)

Гнучкі як лоза, стрункі Аналітички частіше бувають астенічної статури. Вони вузькоплечі часом високі. Іноді помітна невелика сутулість. Навіть постійні заняття спортом практично ніяк не відбиваються на їхній фігурі.

Їх текучий, невизначений вигляд добре доповнюється довгим волоссям і м'якою, плавною мовою. Видовжене обличчя, великі очі, романтичний спосіб мислення – все це створює враження жіночності, крихкості, незахищеності. Тримаються мило, м'яко, ненав'язливо та ненапористо. Одягаються вони досить скромно, не прагнуть сильно оголюватись. Колірна гамма їхнього костюма спокійна, вибір часто робиться на користь однотонних речей. Одяг добре пасує на дівчині цього типу за рахунок вдалих стильових рішень, а не за рахунок правильного поєднання тканин за фактурою або колірних комбінацій. Як будь-якому інтуїту, ЛІІ не вдається домогтися, щоб одяг сидів як влитий.

Для дівчат цього типу характерна погана координація рухів. Вони можуть натикатися на меблі, виходити у двері, повернувшись спиною, налітати на столи та стільці. Через свою неуважність іноді забувають речі або беруть не те, що потрібно.

У школі зазвичай навчаються дуже успішно. З однолітками поводяться несміливо, нерішуче, сором'язливо, уникають галасливих збіговиськ, великих компаній, тримаються самотньо, тихо, на задньому плані. Вони мають певний педантизм, і, як слухняні дівчатка, завжди виконують домашні завдання. Значною мірою на них впливають очікування батьків, яких вони не хочуть засмучувати. В основі цього лежить їхнє прагнення уникати конфліктних ситуацій вдома (як, втім, і в інших місцях). 
Цим дівчатам властива підвищена мрійливість, деяка розбіжність (іноді досить значна) їхніх уявлень про життя із самим життям. Вони часто на довгі роки зберігають романтичне ставлення до дійсності або коханої людини.

Незважаючи на свій ліричний характер і любов до усамітнення, Аналітички іноді люблять повеселитися у вузькому колі друзів. Їм взагалі властива дружелюбність і доброзичливість до тих, кого вони обрали для себе. У великій компанії вони ведуть себе тихо та досить непомітно. Хоча ЛІІ бувають раді посміятися і підтримати загальні веселощі, вони все ж таки рідко виходять на перший план, намагаючись не привертати до себе особливої уваги. Ця дівчина ніколи не братиме на себе роль тамади. Зате якщо серед друзів та знайомих знайдеться той, хто чудово справляється з цією роллю, їй це дуже сподобається.

Якщо ви вирішили взяти ЛІІ за дружину, ви повинні розуміти, що звалити на неї одну всі господарські проблеми буде несправедливо. Ця тендітна дівчина потребує допомоги та підтримки близьких. Вона буде вдячна вам, якщо ви поділите з нею господарські турботи, візьмете частину домашніх обов'язків на себе. Добре буде також доглядати її фізичний стан, піклуватися про те, щоб вона вчасно поїла і лягла спати, вживати рішучих заходів, щоб вилікувати її від застуди.

За всієї своєї крихкості та розсіяності, вона, проте, раціонал, а тому певний порядок у домі буде дотримуватись неухильно. Вона також стежитиме за тим, щоб діти отримали гарний інтелектуальний розвиток та освіту. А ось фізичні покарання у вашому домі будуть не в моді, оскільки ця мама завжди звертається до розуму дитини. ЛІІ глибоко переконана, що з дітьми можна і потрібно розмовляти. Навіщо доводити справу до рукоприкладства, вважає вона, коли все можна пояснити словами? Одним словом, вона прагне дружити зі своїми дітьми і, по можливості, уникати неприємних сутичок. Вона також схильна уникати конфліктів з чоловіком, не відчуваючи в собі сил відстояти свою «територію». Одним словом, якщо ви обрали за дружину Аналітичку, поряд з вами буде послідовна, розумна та романтична, спокійна, трохи флегматична позитивна жінка.

З жінок цього типу виходять як хороші вчені, які працюють у науково-дослідницької області, так і прекрасні працівники гуманітарної сфери (наприклад, редактори чи копірайтери), юристи, аудитори. Іноді їх можна зустріти в школі, звідки вони, найчастіше, все ж таки йдуть через те, що їм важко підтримувати дисципліну в класі.
З людьми ЛІІ поводяться м'яко і миролюбно. Вони, як правило, слухняні, дисципліновані, тямущі, привітні та з усіма рівні. Болісно переживають, якщо хтось із співробітників ставиться до них несправедливо грубо. У таких випадках вони просто закриваються в собі, оскільки нічого не можуть протиставити цьому.

Якщо ви хочете підтримати дівчину Аналітичку, постарайтеся просто розвеселити її. Незважаючи на свій тихий характер і прагнення завжди триматися в тіні, вона дуже чуйна на добрий жарт і щирий сміх. Ви побачите, як вона засяє і як буде вам вдячна за таку підтримку.

Джерело - www.terra-socionika.ru