Львів’яни за сортування і переробку органічних відходів
За об’ємом найбільшу частку побутового сміття складає пластикова тара і упаковка, але за МАСОЮ найбільшу частину побутових відходів складають ОРГАНІЧНІ ВІДХОДИ (в основному відходи з кухні). Львів’яни платять не за об’єм, а за масу (за тонну вивезених відходів).
Чому двоє київських шестикласників змогли запровадити у багатьох київських школах сортування і переробку органіки, а дорослі люди у Львові не можуть?
У більшості цивілізованих країн органічні відходи сортуються окремо і переробляються. Що це дає:
1 Зменшення маси та об’єму твердих побутових відходів – тобто меншу кількість відходів потрібно вивозити на полігони.
2 Полегшення сортування відходів на сортувальних станціях, адже коли сухі відходи не змішані з мокрими відходами (органічні відходи), ефективність сортування відходів підвищується.
3 Вирішення проблеми смороду (неприємного запаху) та санітарних проблем.
4 Отримання вторинних ресурсів із органіки – біогаз для опалення житла та органічне добриво – біогумус.
Зауважимо, що проблема поводження з органічними відходами є лише в місті, адже в селах і на дачних ділянках люди компостують органічні відходи, отримуючи з них добриво. Як зробити компост на дачі читайте тут >>>
• Для ферментації харчових відходів в домашніх умовах можна використовувати ЕМ-контейнер >>>
• Стаття - Моя маленька ферма >>>
• Проект компостування органічних відходів у шкільних їдальнях Києва >>>
• Проект переробки органічних відходів у біогазовій установці у Львові тут >>>
• Біогазові установки >>
Група у Фейсбуці - www.facebook.com/groups/243574532764936/
{jcomments on}