Компола – проект київських школярів з компостування органічних відходів у шкільних їдальнях
Сторінка проекту в Фейсбуці – www.facebook.com/compola.project
Учні 6-В класу київської спеціалізованої математичної школи №17 Нікіта Шульга та Софія Борисюк загорілися ідеєю компостувати недоїдки зі шкільної їдальні, а отриманим добривом підживлювати зелені насадження.
До цього недоїдки зі шкільної їдальні йшли на корм худобі, а відходи, які утворювались під час очищення овочів та фруктів, разом з іншим сміттям викидали у звичайний бак та відправляли на звалище, зауважує Нікіта. «Ми ж плануємо готовий компост використовувати для підживлення землі у сквері неподалік школи, – каже ініціатор проекту. – Таким чином, ми покращимо стан грунту, а отже і зелених насаджень у місті, а також зменшимо кількість відходів, які потрапляють на полігон ТПВ».