ЕІЕ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ

Псевдоніми: Наставник, Вчитель, Актор, Гамлет

Етико-інтуїтивний екстраверт (опис Любові Бескової)

ЕІЕ – це вишукана худорлява жінка з благородним обличчям та високим, благородним поглядом. Привертає увагу королівська постава – пряма спина і гордо посаджена голова. При цьому вона легка, витончена, елегантна і може залишатися такою до сивини. Здається, що ця небожителька має бути трохи гордовитою та зарозумілою, і, можливо, десь у глибині душі вона така і є. Але ж вона посміхається! І вона настільки просто тримається з навколишніми, що це сприймається як милість, виявлена вам високою персоною. І хто ж встоїть?

Одягається ЕІЕ вишукано і стильно. Якщо вона працює в корпорації, то прагне офісного стилю. Вона із задоволенням вдягає елегантні ділові костюми, підбираючи під них відповідні мобільні телефони під колір та інші «ділові» аксесуари.

ЕІЕ здається самодостатньою і чарівною з її вражаючим умінням на людях бути в прекрасному, піднесеному настрої. Вона ніколи не реготатиме як ненормальна, заливаючись гучним сміхом у невідповідний момент. Вона справді добре вихована, стримана, інтелігентна. Прояв її почуттів завжди під контролем, а її емоції настільки красиві, що поруч із нею неможливо не піддатися її гарному настрою. ЕІЕ мимоволі веде за собою, варто тільки людині потрапити в поле її тяжіння. Але якщо вона не в дусі – то горе всім, горе! Але не загострюватимемо на цьому увагу.

Діти, господарство, прибирання, прання та готування їй зовсім нецікаві. Воістину, вона створена для того, щоб сяяти, привертати до себе увагу і розважатися. Їй цікавий світ, тому що він сповнений людей, а люди дуже приваблюють її, тому що вона має неймовірну, магнетичну здатність притягувати їх до себе. Власне, від них потрібно лише одне – захоплюватися, любити, любити! Адже вона така гарна, така мила, така чарівна – невже хтось може залишитися байдужим? А якщо такі й знайдуться, то проти них буде пущений у хід весь її неперевершений артистизм, який може переконати будь-кого! Ну, майже будь-кого!

І ось уявіть: ця ефемерна, неземна істота, що летить, може без докорів сумління спізнюватися на побачення (а також на роботу, ділові зустрічі та наради). І не тому, що не в змозі розрахувати час! А просто ЕІЕ завжди знає, що легко викрутиться з будь-якої незручної ситуації за допомогою своєї чарівності. До того ж, у неї незвичайні ораторські здібності до мовлення, так що сказати вона може все, що завгодно. А говорить вона красиво, швидко, натхненно та переконливо. І на її обличчі при цьому написане таке натхнення і така щирість, які мало кого можуть залишити байдужими. Загалом, ви повірите всьому, що вона скаже задля свого виправдання!

Крім цього в ній живе дух легкого хуліганства, так що вона дозволяє собі іноді не бути «хорошою дівчинкою». Так, принцеса Діана, коли вона ще не була принцесою, а була просто гарненькою молоденькою дівчиною, гуляла одного разу з подружками Лондоном. І оскільки їм захотілося трохи розважитись, вони взяли та зіпсували чиюсь машину, припарковану на вулиці, заливши її клеєм з балончика (величезною кількістю клею з безлічі балончиків) зовні та всередині – просто так, з пустощів. Звісно, це нетипово. І все ж дівчата цього типу люблять різні витівки, хоча – ясна річ – кожна вигадує щось своє.

У школі багато дівчат цього типу бувають допитливими і старанними ученицями. Вони всі могли б бути такими, якби вчителі не цікавили їх тільки як люди, якби вони не стежили з напруженою увагою за особистим життям своїх однокласників, не занурювалися би по самі вуха у всі шкільні романи, а вдома не висіли б увесь час на телефоні. Адже, якщо розібратися – коли їм вчитися? Навколо вирує таке життя, киплять такі пристрасті! Не можна ж упустити! Стріляти очима і посміхатися, щоб отримати свою п'ятірку чи четвірку, і жити повноцінним життям далі! Втім, і серед Наставниць зустрічаються відмінниці.

Щодо спорту, то улюблений вид спорту у Наставниць, це… театр. Все починається з театрального гуртка у школі, а потім цілком може продовжитися вступом до театрального вишу. Ще вони люблять співати та танцювати, одним словом, виступати на сцені, бо у душі у них – буря емоцій. Ну, може, бурі трапляються все ж таки не щодня, але щодо моря переживань можна не сумніватися.

Красива і глибока емоційність становить основу чарівності ЕІЕ, і, покладаючись на свою чарівність, вона може познайомитися з будь-ким і будь-де. У компанії з нею дуже весело. По-перше, в ній немає неприємної настирливості, а тільки милі, ввічливі манери. А по-друге, вона артистична, і з нею приємно базікати та сміятися, бо вона робить це мило та невимушено. Вона і сама обожнює все це наснагу і сміх, які витають над гарною компанією. Але пам'ятайте, що їй подобаються серйозні чоловіки з розгорнутими плечима. Саме з таким партнером вона може почуватися як за кам'яною стіною. А її справа – розвеселити його у потрібний момент. Бо якщо скинути на чоловіка все домашнє господарство разом із дітьми на додачу, то треба щось дати йому і навзаєм!

Насправді, ця ефемерна істота не тільки намагається звести до мінімуму турботу про домашніх, не тільки уникає навантажувати себе побутовими проблемами, але навіть до свого здоров'я ставиться без будь-якої уваги. Вона може забути поїсти, може не помітити, що захворіла, може довгий час не висипатись і довести себе до нервового зриву. Зрозуміло, що пологи, здоров'я дітей та багато інших питань теж не потрапляють у поле її зору.

З жінками-наставницями вдома весело. Як тільки вона повертається з роботи, для домашніх наче запалюється лампочка. Ну, якщо тільки в неї не стався напад поганого настрою, тому що у представниць цього типу є ще схильність драматизувати все, що відбувається навколо них.

Проте ці здібності знаходять чудове застосування у театрі чи театральної студії (у бібліотеці, у дитсадку, у школі, в інституті, у будинку культури). Саме там найчастіше працюють ці незвичайні жінки, оскільки вони справді знають, як грати емоціями і навіть можуть навчити цьому найбільш здібних. Вони настільки віддані ідеї театру, що щиро вміють захопити інших цією справою, згуртувати всіх однією ідеєю, надихнути, вселити впевненість, що всі разом роблять справу величезної ваги.

Серед інших професій, де ЕІЕ знаходять собі гарне застосування, можна назвати професію вчителя чи викладача взагалі будь-які заняття, де вони можуть бути на видному місці, а не на задньому плані, запалювати і надихати, а також приносити користь людям. Не забудьте, що їм самим при цьому неодмінно потрібні любов навколишніх та їхнє щире визнання.

 Джерело - www.terra-socionika.ru