Дуальні відносини в різних квадрах

 Серединна мрія ТІМів

Засновниця соціоніки А. Аугустинавічюте ввела поняття про серединну мрію (мова йде про композиції 5-ї та 4-ї функцій моделі А). В її основі лежить найзаповітніше і частково несвідоме прагнення людини отримати підтримку в тих сферах, де вона не відчуває впевненості в собі. Така підтримка ніколи не залишиться без уваги. А той, хто надав її, безперечно викличе симпатію.

З книги «Шлях до серця чоловіка... і назад», Бескова, Удалова.

----------------------------------------------

1 ЛІІ

Хочеться, щоби хтось забезпечив мені атмосферу свята і безпеки, і ніякого натяку на експансію і агресію. Люблю, коли навколо панує оптимізм і активність.

Я ж легко можу пояснити різні концепції, систематизувати і впорядкувати інформацію.

2 ЕСЕ

Хочеться, щоби все було зрозуміло раз і назавжди, хочеться знайти правила, які би забезпечували правильні рішення в житті. Все має бути чітко і логічно обґрунтовано, класифіковано. І ніяких раптових змін планів та імпульсивності.

А веселу і безпечну атмосферу можу створити сам.

-------------------------------------------------------

3 ІЛЕ

Хочеться, щоб про мене піклувалися, годували мене, показували свою симпатію до мене теплою посмішкою, щирим відношенням, маленькими знаками уваги, без всяких пояснень.

Я ж легко можу придумати оригінальне вирішення будь-якої справи.

4 СЕІ

Хочеться бути впевненим в тому, що в мене все вийде. Добре, коли поруч є людина, яка може порадити, як краще зробити ту чи іншу справу, яка завжди допоможе, в якої безліч оригінальних, нестандартних ідей.

Я люблю створювати атмосферу затишку і турботи.

----------------------------------------------------

5 ЛСІ

Терпіти не можу невизначеність. Хотілося би, щоб життя було радісне і без неприємних несподіванок. Щоб навколишні передавали мені свою впевненість в тому, що нічого поганого не станеться, що разом можна все вирішити, щоб попереджали про небезпеку.

А зі всіма побутовими справами я легко впораюся сам.

6 ЕІЕ

Хочеться, щоб життя було легке, не обтяжене побутовими дрібницями, розумне і впорядковане. Добре щоб хтось завжди пояснював мені, що головне, а що другорядне, вирішував усі побутові дрібниці, завжди знав, що корисно їсти і готував це.

А я вмію створювати атмосферу впевненості і викликати різні емоції.

-------------------------------------------------------

7 СЛЕ

Хочеться, щоб відносини розвивалися і щодня ставали кращими. Люблю, коли люди показують мені свою симпатію ніжною посмішкою, ласкавим поглядом чи дотиком, і які відчувають, що все буде добре. Хочеться захищати тендітних, беззахисних, чутливих людей.

За це я готовий взяти таких людей під свій захист і перевернути гори.

8 ІЕІ

Мені подобаються сильні люди, які можуть захистити і реагують швидко, які можуть впоратися зі всім, для яких не існує перешкод. А коли вони беруть на себе і побутові дрібниці, моїй радості немає меж.

Я ж вмію підбадьорити, впевнити, що на всіх чекає світле майбутнє.

------------------------------------------------------------

9 ІЛІ

Мені добре поряд з впевненими у собі людьми, які придушують в зародку будь-які скандали і непорозуміння, біля яких ніхто не наважується підвищити голос. Я почуваюся захищеним поряд з людиною, яка викликає повагу в оточуючих і вміє завойовувати прихильність.

Я ж завжди можу порадити як найкраще діяти в складній чи несподіваній ситуації і спрогнозувати як розвинуться події.

10 СЕЕ

Мені добре з людьми, які не обтяжені рамками формальності, які можуть у всьому розібратися і дати корисну пораду, можуть спрогнозувати майбутні події чи вчасно попередити про небезпеку. А якщо така людина проводить замість мене розрахунки, заповнює документи та читає замість мене інструкції, я почуваюся цілком спокійно і надійно.

Я ж вмію контролювати і управляти емоційним кліматом в товаристві та залучати людей до своїх проектів.

-------------------------------------------------------

11 ЛІЕ

Хочеться, щоб хтось тактовно піклувався про моє здоров’я, комфорт, харчування, одяг і не обговорював цього зі мною. І щоб мені давали дієві поради щодо відносин з людьми, спілкування.

Я ж добре орієнтуюся в житті, в економічних тенденціях і завжди знаю що робити.

12 ЕСІ

Мені дуже не подобається щось непередбачуване, і хотілося б бути впевненим, що я справлюся зі всім, незалежно від обставин. Хочеться, щоб люди завжди про все планували наперед і не робили ніяких сюрпризів та несподіванок. Щоб завжди знали, що вибрати з кількох рівнозначних варіантів і пояснювали покроково, що треба робити.

Я ж легко впораюся з побутом і добре розуміюся на людських у відносинах.

-----------------------------------------------------

13 СЛІ

Мені важко переносити сильні емоційні перепади в оточенні, емоційний тиск. Хочеться, щоб людина, яка поруч, завжди могла розрадити, заспокоїти, зняти напруження від емоційного перенавантаження. Мені добре у спокійній доброзичливій атмосфері, люблю сюрпризи, вірю в чудо, люблю розповіді про щось фантастичне і позитивне. Мені подобається талановиті, особливо коли вони захоплюються моїми талантами.

Я ж вмію робити руками майже все і маю неабиякий смак.

14 ІЕЕ

Хочеться, щоб нічого не пояснювали і піклувалися про мене просто так. І щоб не вимагали ніяких пояснень, і тим більше логічних обґрунтувань. Мені добре з людьми, які вміють створити затишок в оселі, розбираються в одязі, в посуді, мають дизайнерські, кулінарні та медичні таланти.

Я вмію дивувати, втішати, підтримувати зі всіма рівні доброзичливі відносини, і завжди захоплююсь талантами людей.

----------------------------------------------

15 ЛСЕ

Мені неприємна швидка зміна відносин (і в добру, і в погану сторону). Хочеться, щоб все йшло плавно і поступово. Щоб ніхто нікуди не поспішав. І щоб люди були чесні і доброзичливі.

Я вмію організовувати справи, робити роботу якісно.

16 ЕІІ

Мені приємно, коли поруч є людина, яка завжди знає що робити, і завжди впевнена в собі і своїх силах, може захистити. Добре, коли близька людина вміє все робити своїми руками в оселі, чудово розбирається в побутових приладах, а також вміє керувати людьми.

Від мене завжди можна очікувати доброзичливого відношення і підтримки добрим словом.