Харчові добавки ("Е"-добавки в продуктах) 

За останні десятиліття в наше життя лавиною увірвалися пластикові матеріали, синтетичний одяг, ціла низка штучних миючих, косметичних та лікувальних засобів.

Ці зміни стосуються також продуктів харчування. Більшість з них містить цілу низку штучно синтезованих сполук - Е-добавок.

Харчові добавки — простий та дешевий спосіб надати продукту привабливий вигляд і колір, посилити смак, а також продовжити тармін зберігання.

Раніше назви цих хімічних речовин писали на етикетках продуктів повністю, але вони займали так багато місця, що в 1953 році в Європі, було вирішено змінити повні назви цих речовин буквою Е (від Europe) з цифровими кодами, ідентифікованими згідно Міжнародної системи класифікації (INS).

Згідно цієї системи харчові добавки діляться на групи за принципом дії:

Е100 - Е182 Барвники - для забарвлення продуктів.

 Борошно вищого сорту — шкідливий продукт?

 Зміст

1 Шліфований рис, хвороба бері-бері, вітамін В.

2 Будова та склад пшеничного зерна, висівки, клейковина.

3 Сортове борошно.

4 Цільні злаки або борошно грубого помелу.

5 Полба або спельта.

6 Тверда пшениця, макаронні вироби.

7 Дріжджі чи хліб на заквасках?

8 Чим відбілюють магазинне борошно.

Дочірні категорії