ІЛЕ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ 

Псевдоніми: Дон Кіхот, Винахідник, Новатор, Шукач.  

 ДОН КІХОТ - Iнтуїтивно-логічний екстраверт (опис Любові Бескової)

Дівчина цього типу найчастіше схожа на милого стрункого хлопця. У дитинстві вона й поводиться не як дівчинка: часто бігає разом з хлопчиками, лазить по деревах і гаражах, грає у війни, нехтуючи традиційними дівчачими розвагами. Зазвичай, вона на все життя так і залишається "хлопчиком". Стрункість і певна худорлявість властиві більшості ДОНОК у будь-якому віці. Для жінок цього типу характерне активне ставлення до життя, і їх рідко влаштовує кар'єра мами, яка роками сидить вдома з дитиною.

Оскільки жінкам потрібно більше стежити за своїм одягом і виглядати добре, ДОНКИ можуть занадто ретельно продумувати своє вбрання. Але це, зазвичай, стосується офіційного чи святкового вбрання, і тут ними особливо цінуються всілякі фірмові лейбли. А на кожен день цілком підійдуть і звичайні джинси із симпатичним светром (але теж неодмінно фірмові).

За здібностями та розумовим розвитком ДОНКА не поступається чоловікам свого типу. Швидко розібравшись, що до чого, починає нудьгувати і нервуватися від довгих пояснень. Якщо виховання не дозволяє їй перервати співрозмовника, вона буквально не знає, чим зайняти себе, поки змушена дослуховувати його до кінця.

Очі розумні, надто серйозні, зосереджені і навіть надто насторожені для гарненької дівчини. Втім, коли вона посміхається, це відчуття на якийсь час зникає.

Дівчина ДОН КІХОТ прагне бути ідеально красивою, ідеально розумною, ідеально вихованою, одним словом, бездоганною в усіх відношеннях. Вона прагне стати втіленою досконалістю. Тримається ДОНКА холодно, неприступно, тривалий час зберігаючи велику дистанцію зі своїми прихильниками. З одного боку, вона знає собі ціну, з іншого, не розуміє, як будувати стосунки із чоловіками, вона не бачить, що відбувається. Їй хочеться, щоб її любили всі, і в глибині душі вона мріє про ідеальні, досконалі стосунки. Правда, вона не знає, що це за стосунки, але якщо партнер припускає хоч найменшу помилку, відступаючи від образу ідеальної (в її уявленні) поведінки, він суворо карається, а часто й взагалі відкидається.

Якщо ж лід розтоплений і відносини почалися, ДОНКА моментально бере на себе роль принцеси, під яку всі повинні підлаштовуватися. Якщо партнер цього не робить, його поведінка сприймається як зрада.

Розум дівчини ДОН КІХОТА не менш теоретичного складу, ніж у чоловіків того ж типу. Можна сказати, що її мало цікавить повсякденне життя, вона налаштована на пізнання. Її хобі – поєднувати непоєднуване, оперувати глобальними категоріями, відкривати нове у вигляді загальних закономірностей. Цілісний підхід до сприйняття світу властивий людям цього типу незалежно від гендерної приналежності.

Але якщо чоловік ДОН КІХОТ цілком прийнятий суспільством, то жінка завжди залишається дещо чужою. Вона суперечить усім традиційним уявленням про те, що жінка завжди дурніша за чоловіка, і до того ж повинна стояти біля плити та готувати їсти. Все це не так, коли йдеться про прекрасних представниць цього типу.

Погано поєднується з образом жінки також її постійна готовність заступитися за інших, щоб відновити справедливість. Незважаючи на всю свою крихкість, дівчина цього типу може навіть вплутатися в бійку, захищаючи подругу, вагітну жінку, дитину чи собаку. Одним словом, людина, яка несе в собі соціальну загрозу, не зупинить її, якщо вона вважає за потрібне відновити справедливість.

З розповіді однієї дівчини типу ДОН КІХОТ: «Я сиділа у вагоні метро і раптом бачу: навпроти мене неприємного вигляду чоловік витягає гаманець із нагрудної кишені хлопця, що спить. Усі сидять, дивляться і не реагують. А я саме збиралася виходити, хоч до станції ми ще не доїхали. Я дивлюся на злодія, а він дивиться на мене. І ніхто не втручається. Тоді я рішуче встала і підійшла до дверей, опинившись саме поруч із ним. Я йому кажу: «Поклади на місце» і дивлюся просто у вічі. І знаєте, вийшло! Він не витримав, засунув гаманець назад і вискочив із вагона (ми якраз під'їхали до станції). Я також вийшла. Розумієте, я ж його перемогла!»

Соціальні стереотипи роблять ускладнюють існування ДОНКИ. Вона, сама не розуміючи чому, завжди якась інша, не схожа на інших. І ця її чужість часто обертається відокремленим розташуванням та складнощами при виборі партнера. Втім, хороша компанія справжніх друзів, де до неї ставляться як до розумної дівчини та готові слухати її нестандартні міркування, часто є для неї чудовим виходом.

Хоча ДОНКА завжди намагається добре і з розумінням ставитися до інших, вона втомлюється від людей, від необхідності спілкуватися з ними, стежити за тим, як проходить розмова. Їй важко зрозуміти, як і чому обриваються стосунки, за якими вона так старанно стежить. Вона, як і чоловік ДОН КІХОТ, схильна до того, щоб у незрозумілій етичній ситуації прямо висловити свої претензії в обличчя партнеру, щоб якнайшвидше розставити всі крапки над i. З цієї ж причини у дорослих представниць цього типу часто виникають труднощі у відносинах з дітьми.

Турбота та догляд необхідні цій дівчині як повітря. Без їжі та уваги з боку близьких до її фізичних потреб, вона стає ще більш суворою та самотньою. Якісна їжа, вчасно помічене нездужання, улюблений пиріг, гаряче питття та теплі шкарпетки час хвороби викликають у неї вдячність до тих, хто потурбувався про неї.

Працювати та заробляти ДОНКА вміє, але не завжди хоче. Розмірна, регулярна робота, в якій немає цікавих, по-своєму унікальних завдань, незабаром починає обтяжувати її. Можливо, її більше влаштує фрі ланс, де вона, принаймні, не почуватиметься прив'язаною. І все ж, на відміну від чоловіків цього типу, ДОНКИ виявляють набагато більше старанності на роботі, деяких з них можна сміливо назвати трудоголіками. У роботі вони знаходять можливість довести навколишнім, що гідні кохання, і поваги, оскільки розумні та успішні.

При спілкуванні з ДОН КІХОТОМ - як з жінкою, так і з чоловіком - непереборною перешкодою найчастіше виступає те, що у них хронічно бракує часу. В результаті може вийти так, що, перебуваючи десь поруч, ДОН КІХОТ практично зникне з вашого поля зору. Якщо ви вже вкотре чуєте: «Давай зробимо це іншим разом, сьогодні в мене немає часу» або «Ні, тільки не зараз», справа погана. Терміново смажте м'ясо в духовці і печіть смачні пиріжки, і тоді улюблений ДОН КІХОТ або ДОНКА неодмінно загляне до вас на вогник, принісши свіжий струмінь у ваше одноманітне життя. ДОН КІХОТ (стать не має значення) буде з апетитом їсти і натхненно розповідати про щось таке, про що ви ніколи не чули. Одним словом, ви обоє добре проведете час.

Джерело - www.terra-socionika.ru

Загальний портрет ІЛЕ тут >>>