ІЕЕ - ЖІНОЧИЙ ПОРТРЕТ 

Псевдоніми: Гекслi, Психолог, Порадник, Журналіст.  

 ГЕКСЛІ - Iнтуїтивно-етичний екстраверт (опис Любові Бескової)

Дівчина цього типу зазвичай не має добре розвинених фізичних форм. Вона найчастіше буває худенька і струнка, погано координована, з дивною, поривчастою пластикою. Багато років продовжує залишатися молодою.

Обличчя подовжене з великими очима та повненькими губами. Зовні ГЕКСЛІ спокійна, доброзичлива, ввічлива, привітна. У спілкуванні весела, легка та невимушена. У душі – жаліслива, завжди готова підтримати і втішити людину, яка занепала духом, або хоча б усміхнутися тому, хто цього потребує. Будучи чуйною і дбайливою, відгукується на чужі проблеми, намагається бути корисною іншим, причому не лише тим, хто входить до її близького (і дуже великого) оточення, але найчастіше й зовсім випадковим людям.

Вдягається яскраво і святково, намагаючись виглядати незвичайно, тож її відразу можна помітити серед інших жінок. Але її вбрання не стільки помпезно-святкове, скільки химерне, що складається з дивних поєднань яскравих кольорів і форм. Вона рідко одягається традиційно і пристойно, як більшість жінок, свідомо підбираючи дивний одяг. Їй подобається вигадувати для себе екстравагантне вбрання, щоб злегка поепатувати публіку і одночасно принести собі задоволення. Часто її одяг виглядає кумедним, смішним, дивним або навіть непридатним до ситуації. Вона ніби прагне хоч трохи розвеселити оточуючих своїм зовнішнім виглядом, показати, що не слід занадто серйозно ставитися ні до одягу, ні до життя взагалі.

У дитинстві дівчинка цього типу – весела, життєрадісна дитина, що має добре розвинену уяву, з жадібною цікавістю вивчаючи життя. Якщо в неї хороша пам'ять та вихована батьками старанність, може вчитися дуже добре. Якщо ж хоча б однієї з цих умов не вистачає, відчуває труднощі з природними та точними науками, особливо у старших класах.

Маленькій ГЕКСЛІ не надто подобається приділяти багато уваги нудній та одноманітній справі з оформлення зошитів та щоденників. Фізкультура також отруює їй життя. Але вона намагається не робити з усього цього проблеми (як і з багато іншого), ставлячись до всього весело і з неабиякою часткою пофігізму. Вчителі, як правило, пробачають їй її недоліки за її гарний характер і вміння бути ввічливою.

Рідко трапляється, що вона опиняється після школи у технічному вузі. Якщо так сталося, то це може бути травматичним для її психіки та самооцінки. Найчастіше їй все ж таки вдається потрапити у гуманітарну область, де вона повно і всебічно може розкрити свої здібності. Їй підходить все, що пов'язане з людьми та гуманітарними науками. Дівчата цього типу можуть працювати гідами, гідами-перекладачами, психологами, вчителями, викладачами, редакторами, копірайтерами, займатися PR-ом, рекламувати будь-які ідеї, вести ток-шоу тощо. Але їм важко працювати у банку чи в бухгалтерії. Втім, інстинкт самозбереження найчастіше допомагає їм уникнути таких місць.

Люди потрібні ГЕКСЛІ як повітря. Без спілкування вона чахне. Їй подобається постійно бути в курсі того, що відбувається в її оточенні та за його межами, відстежувати все нове та цікаве. Вона любить своїх друзів і часто із захопленням розповідає про них іншим своїм знайомим. Щоправда, при цьому вона може не виконати того, що обіцяла комусь із своїх друзів, але якщо це була не дуже важлива справа, зазвичай їй це пробачають. Що ж до серйозних справ, то на неї можна покластися. Хоча найчастіше її власні уявлення про серйозне і важливе можуть не збігатися з уявленнями інших.

Якщо вона постійно перебуває в гущі подій, якщо її голова сповнена ідей, чим би ще зайнятися, щоб не було нудно, у неї виникає відчуття повноти життя. Якщо ж у її житті настав період застою, і вона починає відчувати дефіцит вражень, ситуація починає серйозно пригнічувати її. У цьому випадку вона гостро потребує змін.

Дівчина цього типу зазвичай прагне спробувати все на світі, скрізь побувати, отримати найрізноманітніший досвід у різних областях життя. Їй хочеться побувати і на справжній фермі, і на Канарах, поспілкуватися з різними людьми, починаючи від сільських жителів або колишніх в'язнів до академіків та великих письменників. Вона вміє поводитися адекватно ситуації і знаходити спільну мову з будь-ким, а тому завжди і скрізь природна і доречна.

Оскільки ГЕКСЛІ розповідає про події свого життя весело та безтурботно, людям іноді здається, що ця дівчина не має проблем. Звичайно, це не завжди так, але вона, як правило, оптимістично налаштована, вміє підбадьорити інших, і до того ж завжди готова розповісти щось цікаве, піднімаючи людям настрій та проганяючи нудьгу.

Їй подобається бути в тонусі, відчувати себе потрібною іншим, демонструвати оптимізм та стійкість. Дівчина ГЕКСЛІ, незважаючи на всю свою крихкість, цілком може постояти як за себе, так і за інших. Вона не спасує перед хамом, якщо бачить, що ущемлені права слабшої істоти або її власні. Усвідомлення своєї правоти у таких ситуаціях вселяє у неї дивовижну силу і робить її буквально одержимою. Можна не сумніватися, що вона завжди візьме гору і поставить нахабного типа на місце.

Із життя: «Якийсь молодий хлопець, водій, не тільки некоректно повівся на дорозі, але ще й зробив грубий, похабний жест у бік дівчини ГЕКСЛІ, яка сиділа за кермом своєї машини. Мабуть, він думав, що це зійде йому з рук! Розлючена ситуацією, дівчина почала кричати на нього і жбурляти через вікно чим попало (під рукою опинилися яблуко та цукерки), а потім влаштувала справжню погоню за ним. Вона гналася за його машиною через весь Київ не менше сорока хвилин, начисто забувши про свої плани. Вже на околиці їй вдалося перекрити йому дорогу, коли він виїжджав із автозаправки. Не встиг він (звичайно, необережно!) вилізти з машини, як вона підскочила до нього і зі словами «Ти мерзотник! Брудна сволота!» відважила йому ляпас. Потім сіла в машину, розвернулася на очах у шаленого і розтоптаного супротивника і поїхала».

У компанії дівчина ГЕКСЛІ зазвичай не буває в центрі уваги, але завжди підтримує веселощі, сміється з жартів, активно спілкуючись з усіма одночасно. Ви навряд чи сподобаєтеся їй, якщо розпустите пір'я, сипатимете жартами, гасатимете біля неї колами або станете засипати її компліментами. Їй більше до душі трохи повільні, не дуже балакучі хлопці, які з деякою неприступністю сидять у дальньому кутку на м'якому дивані. Дівчат ГЕКСЛІ підкуповує їх скепсис, спокійний спосіб мислення та недемонстративний одяг.

Несерйозне ставлення до всього на світі у першій половині життя та незліченні можливості спілкування призводять до того, що ГЕКСЛІ рідко прагнуть одружитися рано. Це пов'язано також з тим, що вони пізно дорослішають, досить довго залишаючись у душі маленькими, безтурботними дівчатками, хоча цілком розумними і добре вихованими. Часто буває так, що їхні ранні шлюби швидко розпадаються. Але якщо любовна історія виявилася глибокою та серйозною, а обранець – досить важким якорем, щоб утримати ГЕКСЛІ, то довге сімейне життя цілком можливе. Втім, іноді таке відбувається ближче до другої половини життя.

Дівчата ГЕКСЛІ легко вступають у психологічний контакт із чоловіками і іноді здаються доступними. Але вони майже з перших годин знайомства дуже добре відчувають перспективи стосунків, і якщо їх щось лякає чи не влаштовує, вони можуть легко відрегулювати дистанцію. Тоді флірт і дружба з чоловіком триває, але зближення не відбувається, що часто спантеличує деяких представників чоловічої статі.

У сімейному житті ГЕКСЛІ проявляє себе як терпляча, лагідна і поступлива дружина. Звичайно, вона не дуже любить займатися господарством, особливо щоденним приготуванням, але, принаймні, час від часу можете сміливо розраховувати як на порядок, так і на гарячу їжу, тому що вона любить свого чоловіка і в міру можливостей намагається піклуватися про нього. Втім, робити це їй не завжди легко, оскільки вона має звичку з ентузіазмом починати відразу багато справ, а в міру настання втоми не доводити їх до кінця. Їй важко виділити головне, тому саме воно в результаті може залишитися незробленим.

Готувати ГЕКСЛІ за великим рахунком не любить. Вона може робити це для задоволення, щоб зробити дійсно щось оригінальне і продемонструвати свої неймовірні (як їй здається) кулінарні здібності, але повсякденна рутина втомлює її. І якщо домашні обов'язки перетворюються на рутину, якщо ніхто не звертає уваги на її старання і не хвалить її, для неї це дуже важко.

Часто завдяки її захопленню всілякими новими віяннями в кулінарії вона буде дивувати вас вражаючими (найостаннішими) дієтами. Ви приречені спробувати і роздільне харчування, і обіди без супів, і супи без обідів, і фруктові салати, і страви різних національних кухонь. Це дозволяє їй розважати себе, дивувати вас і вносити щось нове в процес приготування їжі.

Крім того, ваша дружина любить читати і говорити про всілякі оздоровчі методики. Іноді вона навіть пробує їх на собі, як і різні системи харчування. Але не лякайтеся, якщо вона всерйоз почала займатися йогою чи сироїдінням. Це не триватиме довго. Вона кине це, коли їй набридне, і... займеться чимось новим. Одним словом, нудьгувати з нею ви не будете.

Діти теж займають та розважають її. Вона вміє дружити з ними та жити їхніми інтересами, від самого народження і доти, доки вони не стануть дорослими. При цьому треба мати на увазі, що їй не дуже легко доглядати маленьких дітей, коли вони хворіють. У цій ситуації вона може розгубитись. Буде добре, якщо ви допоможете їй грамотною порадою чи запросите на допомогу кваліфікованого лікаря.

Але, незважаючи на те, що ГЕКСЛІ буває глибоко залучена до виховання дітей, вона навряд чи захоче довго сидіти з ними вдома. Їй потрібні враження, тож краще не відмовляти її від ідеї вийти на роботу. Найкраще знайти компроміс у вигляді часткової зайнятості. Почавши працювати, ваша дружина трохи програє у самопочутті, оскільки втомлюватиметься, зате вся родина виграє в емоційному кліматі, оскільки мама знову стане веселою та життєрадісною.

Їй підійде така робота, яка виявиться цікавою, різноманітною та, по можливості, престижною. Зрозуміло, вона також має бути хоч якось пов'язана з людьми. У цьому випадку є шанс, що ГЕКСЛІ залишиться на ній деякий час (особливо якщо за це ще й добре платять). Але гроші все ж таки не є головним (у ГЕКСЛІВ ослаблене почуття власності). Жінки цього типу можуть досить легко ухвалити рішення і раптово піти кудись ще, де буде цікавіше і більше перспектив. Робити щодня все життя одне й те саме їм важко, а нові можливості завжди приваблюють їх, обіцяючи новизну вражень.

На роботі жінки цього типу поводяться досить дисципліновано, хоча, як і чоловікам, їм більше підходить гнучкий графік, адже має ж у них, як вони вважають, бути вільний час для реалізації численних ідей, які постійно спадають їм на думку.

Важливою складовою роботи для ГЕКСЛІ є спілкування. Жінки цього типу, як правило, доброзичливо налаштовані по відношенню до більшості співробітників, встановлюють довкола себе добрий клімат, не захоплюються плітками та інтригами. Якщо комусь погано чи важко, вони завжди готові надати моральну підтримку.

Загальний портрет ІЕЕ тут >>>