ІЕІ - ЧОЛОВІЧИЙ ПОРТРЕТ 

Псевдоніми: Єсенін, Лірик, Поет, Романтик.  

 ЄСЕНІН - Iнтуїтивно-етичний інтроверт (опис Любові Бескової)

Хлопець типу Єсенін зазвичай виглядає мило. Це – істота лірична. У нього мрійливий, м'який погляд. Він то туманиться, то стає грайливим. На губах мерехтить мила посмішка. Задумливо схилена голова, волосся до плечей (іноді) та чорний светр із джинсами створюють сучасний романтичний образ ЄСЕНІНА. А взагалі вбрання не входить до кола їх захоплень, якщо мова, звичайно, не йде про ЄСЕНІНИХ, які перебувають на очах у всій країні (наприклад, стилісти чи модельєри). У молодому віці хлопці цього типу найчастіше відрізняються стрункістю та худорлявістю, проте з віком можуть погладшати.

У молоді роки він витончений і привабливий, боязкий і усміхнений, смішливий і примхливий, непостійний і зухвалий. Він майстерно володіє своїми і вашими емоціями, так що ви й самі не помітите, як часом гучно сміятися над його милими і дуже смішними жартами, а часом сумувати разом із ним, якщо він засмучений.

Він досить товариський, охоче розмовляє з людьми, але на передній план, як правило, не лізе, воліючи триматися в тіні. Він рідко проявляє ініціативу, частіше чекає, коли із ним заговорять. Може тихо, сором'язливо і ледь сумно стояти десь віддалік, поки на нього не звернуть уваги. Якщо контакт відбувся, він починає виявляти у розмові і м'яку, ненав'язливу увагу, і посміхатися, і відпускати свої легені як вітерець жарти. І ще його відмінністю є те, що при необхідності ви можете його пересунути вправо або вліво. Він не чинить опір вольовому впливу (але вплив, звичайно, не повинен бути грубим!).

Часто хлопці цього типу пишуть дуже хороші вірші (любовна лірика, про природу) або можуть читати вам вірші улюблених поетів, бажаючи справити враження і прихилити до себе.

У школі хлопці цього типу вчаться цілком добре, якщо вдома отримали хороший загальний розвиток і хтось із батьків спрямовує їх твердою рукою. У цьому випадку в них будуть цілком пристойні і оцінки, і поведінка. Однак, все може бути навпаки. Вони із задоволенням ходять до школи, бо мають там багато друзів. І навіть не це головне – бо мають там багато подружок! Це дуже швидкі, дуже рухливі хлопці, які буквально на льоту та на ходу вигадують різні бешкетні, хоч і досить невинні розваги та розіграші. Вони не хочуть нічого поганого, просто люблять повеселитися.

Якщо хлопці цього типу займаються спортом, то надають перевагу таким видам, де потрібна швидка реакція.

Поки Єсенін навчається в школі, йому найкраще орієнтуватися на гуманітарні предмети, хоча при певній наполегливості він цілком здатний освоїти і математику з фізикою. Однак література, мови, а згодом образотворче мистецтво привертають увагу юнаків цього типу все ж таки набагато частіше. Часто вже у школі він також починає ходити до театрального гуртка, де може самовиражатися, знаходячи застосування великому діапазону своїх емоцій.

Хоча ЕСЕНІН за своєю натурою схильний до деякого усамітнення, все ж таки він любить проводити час з іншими, перебувати в компаніях. Друзів у нього буває небагато, але він вміє швидко потоваришувати ненадовго навіть із малознайомими людьми і весь вечір вважати їх своїми друзями.

Коли довкола збираються знайомі та незнайомі люди, щоб разом провести час, у ЄСЕНІНА піднімається настрій. А в хорошому настрої, тобто коли він в ударі, він і сам буде веселити і розважати всіх від душі, оскільки чарівності у нього достатньо, а емоцій у нього через край. Проте він не гучний юнак, тому якщо компанія зібралася занадто велика і дуже галаслива, він може залишитися непоміченим.

ЄСЕНІНИ симпатичні, м'які, неагресивні та кмітливі, так що вони часто дуже подобаються дівчатам. Їх досить легко завоювати, тому що вони бувають поступливі і податливі, якщо дівчина поводиться напористо та наполегливо. Втім, треба враховувати, що спочатку хлопець Єсенін цілком може захопитися, піддатися і під настрій навіть запропонує вам завтра вийти за нього заміж. Але так само легко, як він обіцяв вам сьогодні, завтра він може передумати. А якщо він передумає, то в нього цілком вистачить упертості та завзятості, щоб уникнути своїх обіцянок. Юнаки ЄСЕНІНИ дуже обережні і намагаються уникати розставлених для них пасток. До того ж у них є талант передбачати розвиток подій, який допомагає їм оберігати себе від непотрібних посягань.

Якщо ви вийшли заміж за ЄСЕНІНА, беріть кермо влади в свої руки, оскільки рішення про великі покупки, ремонти, обмін квартир та інші серйозні побутові справи доведеться приймати вам. Але у вас дбайливий, ніжний чоловік, який ніколи не відмовиться допомагати вам у всіх ваших починаннях. Ну, майже у всіх, оскільки до ремонту та інших відповідальних справ його буде залучити все ж таки надзвичайно важко.

Зате ваш чоловік тримає абсолютне лідерство у сім'ї щодо підтримки емоційного клімату. У хорошому настрої він зігріває всіх домашніх своїми блискучими жартами, вміє підбадьорити і надихнути. Ще він любить розіграші, любить подуріти, посміятися, повеселитися і поспівати. Дружина та діти поряд з ним почуватимуться однією сім'єю. А теплота, вірність та відданість завжди цінуються дуже дорого.

Стиль життя у сім'ї ЄСЕНІНА особливий. Тут люблять виїжджати у нові, незнайомі місця. Як тільки у нього з'явиться бажання (а бажання кудись з'їздити виникає у нього досить часто), ви будете всією сім'єю зриватися з місця без попередніх довгих зборів та приготувань. Під керівництвом цього невтомного мандрівника ваша сім'я побуває в таких місцях, про які дехто навіть не чув. До того ж він любить не лише дивитись, а й розповідати про історичне минуле побаченого. Єсенін чудово відчуває особливості стилю різних епох, може розумітися на архітектурних стилях, захоплюватися історією.

Зрозуміло, що ці поїздки приносять у сім’ю багато радості, а також сприяють атмосфері постійного оновлення.

Потрібно сказати, що Єсенін любить не тільки подорожувати, а й просто ходити, блукати, гуляти. Тому може трапитися, що в неділю з ранку ви послали його за хлібом, а він повернувся лише надвечір. У цьому випадку ви повинні знати, що він просто пішов трохи поблукати навколишніми вулицями, а потім замріявся і зайшов досить далеко, ось тому так все і вийшло. Свої промахи та помилки Єсенін ретельно приховує, так що не сподівайтеся, що він прямо скаже вам правду. Скоріш за все, він схитрить, напустить на себе загадковість і значущість, а потім із найсерйознішим виглядом буде довго морочити вам голову. Розповідати якісь вражаючі історії, дуже далекі від реальних подій він вміє майстерно, тому що він великий фантазер і має чудову здатність вигадувати захоплюючі та неймовірні сюжети - талант є талант. Напевно, з цієї причини, ЕСЕНІН любить напустити туману і привести інших у стан легкого очманіння. Швидше за все, це його розважає. Але не лише розважає, а й захищає. Адже якщо вся його поведінка буде оповита ореолом туману і таємничості, то інші нічого не знатимуть про нього точно, а, отже, не зможуть використати це знання проти нього.

Основна ж незручність у спілкуванні з ЄСЕНІНИМ полягає в тому, що він часто підрізає ваші ініціативи, меланхолійно пророкуючи, що все одно з ваших починань нічого не вийде.

З ЄСЕНІНИХ виходять чудові журналісти, оскільки їм притаманний письменницький талант, і вони можуть легко висловлювати свої думки. Часто вони знаходять себе як художники, стилісти, модельєри, артисти та співаки. Люблять фотографувати чи знімати фільми, що іноді теж стає їхньою професією. При загальному інтересі до історії вони також можуть присвятити себе її вивченню або викладанню.

Єсенін як ніхто інший любить, щоб робота приносила йому радість, а для цього вона має бути різноманітною. Він завжди прагне уникнути нудьги та рутини. Із задоволенням їздить у відрядження, зустрічається із новими людьми. Найменше йому подобається одноманітність повсякденної роботи, у якій немає місця для фантазії, а також надії на щось нове, на постійну зміну вражень.

Переклад з російської. Джерело - www.terra-socionika.ru

Загальний портрет ІЕІ тут >>>