Історія №8

Зцілення жінки-«жертви», яку бив чоловік

з книги Барбари Бреннан «Світло, що зцілює»

Цілитель має здатність проникати у товщу часу і простежувати події, які відбувалися з певним органом, частиною тіла чи цілим організмом на фізичному та енергетичному рівнях. На фізичному рівні цілитель, використовуючи надчутливе сприйняття і розгортаючи у зворотному порядку події, стає свідком травм досліджуваного органу, отриманих пацієнтом в минулому. Ґрунтуючись на своєму чималому досвіді, можу сказати, що більшість серйозних захворювань мають дуже давні коріння. Конфігурація хвороби енергетичного поля, як правило, формується довгий період часу і нагромадження змін, зрештою, призводить до плачевного стану.

На той час, коли якийсь орган вражається важкою хворобою, він встиг уже піддатися незліченній кількості травм і пошкоджень. Ефект старої, отриманої в дитинстві травми, багаторазово посилюється і починає домінувати на тлі нездорового способу життя, яке впливає на фізичний, емоційний, ментальний і духовний рівні людини. Проблеми виникають знову і знову, оскільки людина сама відтворює їх внаслідок своєї негативної системи переконань і вірувань, які діють на підсвідомому рівні. При використанні надчутливого сприйняття можна послідовно прочитати формування такої системи поглядів і переконань.

У моєї пацієнтки на ім'я Таня при її народженні відбулося обвиття пуповини навколо її шиї, внаслідок чого лікарі вдалися до накладання щипців. Надалі, протягом усього життя Таню переслідували травми голови та шиї. У ранньому дитинстві вона впала і сильно забила голову. Потім вона неодноразово падала з дерев. Одного разу брат випадково вдарив Таню по голові палкою. Щоразу після травми голови погіршувався стан шиї. Батько бив Таню щоразу, коли мати скаржилася йому, що дівчинка погано поводиться. Пізніше її частенько бив по голові п'яний жорстокий чоловік. Все це тривало майже десять років. Наступна неприємність сталася в мотелі, коли якийсь чоловік побив Таню. Два роки по тому жінка отримала травму в дорожній аварії – тонку тріщину черепа. Повторні травми голови і шиї привели до хворобливих змін не тільки в цих місцях, але й викликали патологічні зрушення у всій структурній системі Таниного організму, сильно його послабивши. Вона відчувала постійну слабкість у лівій половині тіла. Вона пояснювала це тим, що її чоловік – правша, і тому саме на ліву сторону припадали удари. Завдяки накладенню рук і техніці розпрямлення Таня змогла зцілити більшість пошкоджень.

За допомогою надчутливого сприйняття цілитель не лише лікує, але також може «прочитати» специфічну інформацію, яка стосується тієї частини психологічної історії пацієнта, що має безпосереднє відношення до теперішнього захворювання. Для того щоб це зробити, цілитель торкається до хворої частини тіла і частково рухається назад у часі, стаючи, таким чином, свідком минулих переживань пацієнта, які послужили основою розвитку фізичної недуги. Такий підхід розказує багато і про особистість пацієнта, надає цілителю відомості про психологічні травми, отримані хворим в дитинстві, і відповідні реакції на них, які сформували патологічний стереотип поведінки, що привело зокрема до проблем зі здоров’ям на фізичному рівні.

Така інформація, якщо нею вміло розпорядитися, у величезній мірі сприяє успіху лікування. Вона допомагає пацієнтові усвідомлено позбутися нездорових стереотипних дій, що стали звичкою і викликають дисбаланс в енергетичній системі та з часом призводять до виникнення захворювань на фізичному рівні.

Випадок Тані – яскрава ілюстрація цього. У міру проходження курсу лікування за методикою накладення рук і роботою з глибокими тканинами, вона змогла усвідомити, яким чином допомогла створити свої травми – і навіть автомобільну аварію, хоча за кермом в той момент була не вона. Її наміри були дуже прості – Таня прагнула стати «жертвою» інших людей. Згідно її дитячих уявлень, це в якійсь мірі означало, що вона «хороша». Саме це я називаю негативною системою переконань. Виходячи із підсвідомих дитячих переконань, щоб залишатися «хорошою», вона повинна була підтримувати роль «жертви». Батько бив Таню за те, що вона «погана». Своїм дитячим розумом Таня вирішила, що після покарання вона знову стає «хорошою». Крім того, Таня дуже добре пам'ятає, що в той момент, коли батько бив її, вона відчувала зв'язок із ним. Крім страху, вона відчувала біль батька і розуміла, що караючи її, його біль зменшується. На цій психологічній зв’язці ґрунтується феномен мучеництва. Під час автомобільної катастрофи за кермом перебував чоловік Тані, який, як я вже говорила, дуже жорстоко з нею поводився. Ви можете запитати, як можна при цьому звинувачувати себе в тому, що сталося? Таня не звинувачувала себе, але пов’язала це з наміром завдати собі біль. Цей намір виник напередодні вночі, коли вона прагнула припинити душевні страждання. Чоловік мучив її всю попередню ніч, розпитуючи про її колишнього друга – Таня не знала, що робити. Вона пам’ятає, як періодично дивилася на велике віконне скло будинку, розмірковуючи, як добре було б  розбігтися і розбити об нього свою голову.

Зрештою, Таня змогла розірвати свій невдалий шлюб і почати нове життя. Після того, як жінка ґрунтовно попрацювала над собою протягом всього лише одного року, у неї зав'язалися чудові стосунки з нинішнім чоловіком, з яким вона живе вже сім років.

Під час зчитування і розкриття інформації про минуле, цілитель також безпосередньо працює над тим, щоб очистити енергію польового викривлення, що утворилося внаслідок травмуючих подій. Робота проводиться одночасно на обох рівнях. Інформація переводиться на рівень свідомості, а викривлення поля, викликане минулими подіями, усувається. Це справляє дуже позитивний вплив на пацієнта. Також цілитель настроюється на більш високі рівні пацієнта, на яких розкриваються картини думок або звичні мислеформи, які часом беруть верх та керують психікою людини.  

У випадку з Танею, на підсвідомому рівні жінка прагнула залишатися жертвою, щоб бути «хорошою». Діставшись до цього негативного переконання, Таня змогла усвідомити свій рівень намірів (рівень хара), що дозволило їй змінити свою життєву позицію. Намагання бути «хорошою», будучи «жертвою», виявилося всього-на-всього спробою уникнути відповідальності за себе і свої вчинки.

Щоби змінитися, Тані вдалося перейнятися позитивним наміром змінити своє життя. Для цього їй необхідно було відновити зв'язок зі своєю глибинною частиною, своїм ядром, істинним «я», яке вже знає, що вона «хороша» і вона просто забула свою справжню сутність, що, власне, і було причиною захворювання. Сеанси цілительства нагадали Тані, хто вона насправді. Жінка змогла побудувати коридор, по якому проліг шлях до її істинної сутності. Таня зрозуміла, що для того, щоб бути «хорошою», їй не треба постійно відчувати себе жертвою.

З книги Барбари Бреннан «Світло, що зцілює» (Barbara Brennan "Light Emerging"), розділ 6 «Команда цілитель – лікар».