Моделі енергій людини, що відповідають основним структурам характеру

(з книги Барбари Бреннан "Hands of Light" (Руки світла, 1987), розділ 13)

Термін «структура характеру» використовують багато психотерапевтів для визначення фізичних та психологічних типів людей. Вільгельм Рейх після численних спостережень та досліджень дійшов висновку, що більшість людей, з якими він стикався, можна поділити на п’ять основних категорій.

Основне захворювання, яке я знаходила в усіх людях, з якими працювала, — це ненависть до самого себе. Ця ненависть до себе та неприйняття себе, на мою думку, є основним внутрішнім захворюванням усіх нас, і в різних структурах характеру ненависть до себе проявляється по різному. Якщо ми працюємо над тим, щоб зрозуміти свою динаміку на повсякденному рівні, в процесі цього ми можемо навчитися приймати самих себе.

  Шизоїдна структура

Перша структура характеру називається шизоїдною. Вона характеризується тим, що перше травматичне переживання відбулося до народження, підчас нього або у перші дні життя. Травма зазвичай пов’язана з деякою ворожістю, сприйнятою безпосередньо від батьків, наприклад з батьківським гнівом, з небажанням мати дитину або з такою родовою травмою, як емоційна відірваність матері від дитини і відчуття дитиною відкинутості. Діапазон подібних подій великий; найменша роз’єднаність із матір’ю для однієї дитини може виявитися дуже дуже болючою і в той самий час може ніяк не вплинути на іншу.

Природний енергетичний захист, що застосовувався на цьому етапі життя у випадку такої травми, — це просто втеча назад у духовний світ, з якого душа прийшла.

Далі буде ... 

*       *       *       *       *       *       *

СИСТЕМА ШИЗОЇДНОГО ЗАХИСТУ

(з книги Барбари Бреннан "Light Emerging", розділ 15)

ШИЗОЇДНОМУ захисту відповідає травма ВІДКИНУТОГО за Ліз Бурбо (Книга «П’ять травм, які заважають бути самим собою»)

Основна проблема шизоїдного захисту

Основною проблемою шизоїдного захисту є екзистенціальний страх, тобто страх існування. Шизоїдні характери, скоріш за все, мали багато інкарнацій, в яких зазнали фізичний біль і травми і зазвичай приймали мученицьку смерть за свою віру. Спосіб, у який шизоїдні характери намагалися уникнути тортур, полягав у пошуку шляхів залишання тіла і знайшов цей спосіб у втечі зі свого фізичного тіла, щоби припинити тілесні страждання. Отримавши такий негативний досвід, шизоїди і тепер, у справжньому житті, вважають, що перебування у фізичному тілі надзвичайно небезпечне. Виходячи із свого минулого, вони взагалі не особливо зацікавлені втілюватися на Землі. Вони мало зацікавлені у контакті з іншими людськими істотами, від яких очікують лише ворожості. І таке сприйняття зберігається не зважаючи на справжній стан речей. Вони наперед запрограмовані саме на таке сприйняття дійсності. Якщо, наприклад, мати чимось розгнівана, що не має відношення до дитини, якщо в цей момент вона подивиться на свою дитину, що лежить в колисці, то дитина сприйме цей гнів як атаку на себе, як небезпечну вбиваючу лють, направлену особисто на дитину. Хоча насправді можливо мати розгнівана на столяра, який запросив надмірно велику ціну за свою роботу.

З іншого боку, сам вибір батьків такими людьми в певній мірі їх впевненість у тому, що людські істоти небезпечні за своєю суттю. Деякі батьки, які стають агресивними по відношенню до власних дітей, деякі погано з ними поводяться. Те, що в кінцевому рахунку формує характер шизоїдної захисту, може і не збігатися з дійсним станом речей, хоча часто уявне і дійсне мають між собою багато спільного.

В обох випадках люди з шизоїдної системою захисту бояться інших людей і дуже важко ідуть на контакт з ними. Нитки третьої і четвертої чакри, які пов'язують їх з батьками, ніколи не бувають здоровими, тому у них немає зразку для побудови зв'язку з іншими людьми. Такі люди відчувають страх перед повним втіленням; а це значить, що вони бояться принести свідомість і енергію надовго у своє фізичне тіло.

Захисні дії шизоїдного типу проти відчуття страху

Захисні дії шизоїдного типу проти відчуття страху полягають у втечі з фізичного тіла. Шизоїдні характери знайшли спосіб первинного розщеплення, а потім відведення більшої частини енергії-свідомості з тіла через голову. Зазвичай енергія-свідомість виходить в бік з маківки або з потиличної частини голови. Оскільки шизоїди проробляють це регулярно починаючи із раннього дитинства або навіть до народження, вони створюють звичне викривлення енергетичного поля, яке стає кривобоким і не забезпечує сильної зовнішньої оболонки аури. Як наслідок яйцеподібна оболонка сьомого рівня виявляється дуже ослабленою.

 ... ...

Негативні наслідки шизоїдного захисту

...

Щоб уникнути інкарнації у фізичному світі, якого вони бояться, люди, які використовують шизоїдний захист, проводять якомога більше часу в духовних сферах, у дифузному стані єдності, коли їх індивідуальність не проявляється. Як говорилося раніше, життя у цьому світі служить нам дзеркалом для самопізнання, щоб ми могли навчитися розпізнавати індивідуалізовану божественність всередині нас. 

Проте люди, які використовують шизоїдний захист, уникають процесу індивідуалізації у своїй інкарнації, за допомогою якого вони могли би розпізнати свою суть. Отже, вони усвідомлюють свою єдність зі всім сущим, проте не відають про Бога всередині себе. Оскільки вони проводять забагато часу у вищих сферах, то залишаються зв’язаними із часовими процесами цих областей. Там час відчувається як вічність. Тому шизоїдні типи не сприймають поточний момент часу і його лінійність. Їх дім радше знаходиться у вічності. Так вони відчувають. Малюнок 15-2 показує шизоїдний енергетичний захист відходу.

...

Емоційні та духовні потреби людей із шизоїдним захистом

Ці люди потребують почуття безпеки у фізичному світі на Землі.

 Далі буде ...

Останнє оновлення : 04.04.2020