СЕНСОРНИЙ ІНТРОВЕРТНИЙ ТИП - SI - У РІЗНИХ ТИПОЛОГІЧНИХ МОДЕЛЯХ

Описи Сенсорного інтровертного типу можна зустріти під різними назвами у різних типологічних моделях:
• Опікун, Гедоніст, Художник - архетипи
Телець – риси характеру знаку зодіаку
• Тип 8 – Еннеаграма
Капха доша - аюрведа
• Тип Si – Карл Юнг

 Опікун, Гедоніст, Художник - архетипи

        *     *     *

Телець – риси характеру знаку зодіаку

Тельці особливо цінують фізичні задоволення і мають тісний зв’язок із відчуттями, через дотик, смак чи естетику. Надійні і терплячі, вони глибоко цінують все прекрасне в житті та мають вроджену здатність створювати теплу і привітну атмосферу. Тельці цікавляться фізичними проявами краси, такими як мистецтво і мода. Для них важлива естетика та те, як вони виглядають фізично. У них є відчуття того, що виглядає добре та що їм пасує.
Щоб насолоджуватися життям повною мірою, представники цього знаку прагнуть сповільнитись та відчути комфорт. Їхня репутація домосідів, прив'язаних до дивану, походить від потреби у відпочинку та розслабленні. Вони дійсно могли би провести весь день, насолоджуючись спа-салоном або пінистою ванною. У той же час ці земні знаки знають ціну грошам. Тельці не бояться підкотити рукава і наполегливо працювати, щоб отримати велику винагороду.
Тельці - непохитні і твердо стоять на своєму, а їхня любов до стабільності та безпеки означає, що вони не поспішають змінювати свою думку, змінювати курс або приймати нові ідеї.

Друзі. Тельці люблять приймати гостей та готувати для друзів. Вони віддані, щедрі та завжди готові допомогти. Багато їх дружніх відносин починаються ще у дитинстві і, зазвичай, зберігаються на все життя.

Відносини. Найкращим місцем романтичного побачення для Тельців є дім - насолоджуючись вишуканою їжею за столом, а також на дивані, затишно влаштувавшись і пригорнувшись один до одного. Характерний неквапливий темп Тельців проявляється і в спальні. Вони рідко чинять тиск на свого партнера і вважають, що секс - це те, чим потрібно насолоджуватися.
Тельці зацікавлені у повному злитті з партнером. Їм потрібно відчувати любов, комфорт і, насамперед, стабільність у відносинах. Вони не люблять драми.

Сім'я. Дім та сімейні справи дуже важливі для кожного Тельця. Тельці люблять дітей, вони дбайливі та надійні батьки.

Кар'єра. У роботі Тельці скрупульозні та методичні, вважають за краще працювати над одним завданням за раз, а не займатися кількома проектами. Тельці люблять працювати руками, їм до душі такі практичні заняття, як фермерство, ботаніка та сільське господарство, але завдяки їхньому венеріанському впливу не менш цікавою професією є мистецтво (наприклад, ілюстрація, дизайн інтер'єру або сфера, пов'язана з модою). Тельці можуть бути чудовим кухарями, садівниками та художниками.

*     *     *

*     *     *

✅ Капха доша - аюрведа

Люди з домінуючою Капха дошею спокійні, врівноважені, стабільні, миролюбні та неквапливі. Вони схильні до повільного прийняття рішень; їм хочеться розглянути усі варіанти. Вони чудові слухачі, легкі та невимушені, турботливі та терплячі, їх важко вивести з себе. Насамперед Капха цінують внутрішній спокій, мир та гармонію. Вони також віддають перевагу сім'ї та друзям, смачній їжі та приємним речам у житті. Немає кращого помічника, ніж доброзичливий Капха. Вони схильні ігнорувати свої потреби, щоб задовольнити потреби інших людей.

Незважаючи на те, що Капха не бояться важкої роботи, вони схильні уникати її, коли це можливо. Вони віддають перевагу комфортній обстановці. Вони приземлені і схильні вкорінюватись у певному місці, і, зазвичай, неохоче піддаються змінам. Занадто сильна енергія Капхи може призвести до того, що вони потраплять у колію і не знатимуть, як із неї вибратися.

Якщо Капха-доша бере гору, люди стають негнучкими і дедалі більше звужують межі свого існування. Інтенсивні рухи та зміни повсякденного життя здаються їм виснажливими. В результаті вони все більше усуваються від життя, замикаються в собі та стають емоційно та психічно ізольованими від навколишніх. Незабаром з'являється нудьга. А це супроводжується пристрастю до їжі та нестримним бажанням вживати солодке, жирну їжу, сир, ковбасні вироби. Результат очевидний: збільшення ваги та надлишок жиру у тканинах. Кожен тип Капха розпізнає ці фази внутрішньої відстороненості, бажання побути на самоті і байдикувати, інстинктивну потребу перечекати періоди конфліктів. Але коли ця фаза природного відновлення перетворюється на типову депресію Капхи, людина може відчути, що життя для неї надто важке, і повністю поринути у світ власних фантазій.

*     *     *

*     *     *

In English >>>