Щеплення (вакцинація) від туберкульозу (БЦЖ)

За посиланням на сайті інституту Роберта Коха офіційний документ (Епідеміологічний Бюлетень) яким рівно 20 років тому в 1998 Німеччина відмінила в себе вакцинацію від туберкульозу.
На останній сторінці в останньому пункті Tuberkulose можна прочитати (або скопіювати в гугл-перекладач і прочитати), що причинами відмови від цього щеплення в Німеччині крім епід. ситуації стали:

- відсутність надійних доказів ефективності БЦЖ-вакцини;

- серйозні негативні побічні дії.

Бюлетень на німецькій тут >>>

Майже всі розвинуті країні або як Німеччина відмовились від БЦЖ 20 років тому, коли її неефективність та небезпечність була офіційно визнана ВОЗ, або як США чи Голандія взагалі ніколи її не кололи.

Сьогоднішній український показник по туберкульозу - 87 випадків на 100 тис. населення є лише трішечки вищім за показник США в 1953 році (84,3 на 100 тис.).
Офіційна статистика США по туберкульозу на сайті CDC за посиланням (англійською).

Там розповсюдженість цього захворювання з 1953 по 2016 впала ледь не в 10 разів з 84,3 до 9,3. Жодних щеплень від туберкульозу в США за цей період не робили ні немовлятам, ні школярам, ні тим більше дорослим. В цьому можна переконатись, якщо зазирнути в американський вакцинний графік або там же на CDC-Tuberculosis-Basic TB Facts- Vaccines.

В нас також спад захворювань на туберкульоз стався завдяки масовій відмові батьків від нав'язуємого МОЗом супер-небезпечного і абсолютно неефективного щеплення БЦЖ. В 2007 році в Україні реєструвалось 123 випадки туберкульозу на кожні 100 тис. населення. Всі наступні роки цей показник падав, і в 2016 склав вже 87 випадків.

На сайті ВОЗ, де наводяться дані по вакцинному охопленню українців, можна переконатись, що за період з 2007 по 2015 відсоток щеплених БЦЖ в нас впав в понад два рази з 98% до 39% і тільки в 2016 знову піднявся до 75%, що все одно є значно нижчім за показник 2007 року і явно "не достатнім" для мифічного колективного імунітету.

Саме по БЦЖ було єдине за всю історію щеплень масштабне "польове" дослідження в рамках якого в Індії в регіоні, де було багато туба, частину населення (щось типу 115-130 тис чоловік) щеплили, а другу частину ні, і через якийсь час порівнювали результати. Саме тоді вона (БЦЖ) в повний зріст показала свою неефективність та небезпечність. Ось це індійське дослідження. Останній абзаці сторінки 826: "Вакцина БЦЖ не дає ЖОДНОГО захисту" 

Повне скасування ревакцинвцій БЦЖ — то є поточна позиція і рекомендація ВООЗ. Через відсутність доказів ефективності.

Взято з фейсбуку 05.2018.