ПРИРОДА  І  ТИПИ  АВАТАРІВ

ТРИ  СПОСОБИ  АКТИВНОСТІ  АВАТАРІВ

ТРИКУТНИК ЕНЕРГІЙ  –  АВАТАР  СИНТЕЗУ,  ДУХ  МИРУ  І  БУДДА

ПРИРОДА  І  ТИПИ  АВАТАРІВ

Аватар – це Божественне втілення в людській формі на Землі.

Кожний Аватар – це Промінь, що випромінюється з чистого духовного джерела; ця самосвідома сутність заслуговує право на таку особливу форму роботи тільки завдяки досягненням в ряді попередніх життів. Є п’ять груп Аватарів:

  • космічні,
  • сонячні,
  • міжпланетні,
  • планетні,
  • людські.

Аватар – це Промінь світосяйної і досконалої слави, який одягнувся в матерію з метою служіння. Всі Аватари – це в строгім смислі слова звільнені душі, з них космічні і сонячні Аватари звільнились від двох нижчих космічних планів. В той час як планетарні і міжпланетні Аватари звільнились від Космічного фізичного плану – наших системних планів, а людські Аватари досягли звільнення від п’яти  планів людського  зусилля.  В  чисто  технічному  і нижчому смислі, Вчитель у втіленні на фізичному плані представляє собою певний тип Аватара, так як він – “звільнена душа”, і тому вирішує втілитись лише з особливою метою, але сам термін Аватара до Вчителів не застосовується.

Розглянемо ці великі Вияви, Які приходять з деякого прихованого центру, близького до людства або віддаленого, і Які “звільняють синів людських від кризи”. Вони розділяються на відносно менші групи:

  1. Расові Аватари. Ці Вияви викликаються генієм або долею раси. Типова людина (в значенні якості і свідомості, але не обов’язково фізично) знаменує природу який-небудь раси. Такий був Авраам Лінкольн, що прийшов з самої народної Душі, що представляв і що передав расову якість, яка мала виробитись згодом, по мірі розкриття раси. Вони з’являються по лінії правління, тобто Першого Променя у відділі Ману, і дуже чутливі до Шамбалічної сили. Такі Аватари нерідко з’являються при заснуванні нової раси.
  2. Аватари-Вчителі. Ці Вияви видають звук нової ноти в царстві думки і свідомості; вони відкривають наступну необхідну істину, вимовляючи ті слова і формулюючи ті істини, які освітлюють шлях духовного розвитку людства. Такими Аватарами були Платон, перший Патанджалі і Шанкарачар’я; вони приходять по лінії енергії Другого Променя у відділі Христа і є вираженням сили Ієрархії. Кажучи про відділ Христа, слід згадати, що ім’я “Христос” відноситься до відомства, у якого завжди є Голова. Не йдеться про Будду або Христа серед цих Аватарів, оскільки Вони Аватари іншого класу і нескінченно більш могутні.
  3. Аватари Променя. Ці Великі Істоти приходять через відносно тривалі інтервали, коли Промінь входить у вияв. Вони втілюють якість і силу певного Променя. У наступну епоху, коли Сьомий Промінь досягне повноти вияву і коли вплив Риб буде повністю усунено, прийде Аватар сьомого Променя. Його роботою буде вияв закону, порядку і ритму творчого процесу з’єднання Духа і матерії на фізичному плані. Оскільки цей Промінь носить назву Променя Церемоніального Порядку і Ритуалу, Він надасть значну допомогу в створенні умов, що дозволять відновити на землі Містерії Посвячення, охоронцем яких є Ієрархія. Він, природно, пов’язаний з Великою Білою Ложею Сиріуса. Зараз ця обставина нас не цікавить, оскільки ми чекаємо приходу ще більш Великого Аватара.
  4. Аватари-Передавачі. Ці Вияви божественності приходять в ті великі циклічні моменти, коли людство потребує вираження нової істини або розширення колишньої, щоб піднятися ще вище по еволюційних сходах. Ці Аватари виступають у відповідь на настійне прохання, і їх цікавить не стільки розвиток раси, скільки суб’єктивне розкриття свідомості і стимуляція людства загалом. Будда і Христос – видатні приклади таких Аватарів. Вони не тільки божественно-людські Аватари, здатні з цієї причини встановити зв’язок між людством і Ієрархією, – Вони щось набагато більш велике і значне. Вони досягли тієї точки, коли стали здатні служити Передавачами певних Космічних принципів, які, будучи сфокусованими в них у поза-планетному відношенні, могли стимулювати відповідний глибоко прихований, латентний принцип в людстві. Вони принесли і передали щось з поза-планетного життя – з самого Серця Бога – в серце людини. Оскільки Будда досяг Просвітлення, Він стимулював Світло в світі, в людстві і у всіх формах. Він служив Душі людини. Внаслідок Свого колосального досягнення по лінії розуміння Христос передав людству – уперше в історії – аспект і могутність природи Самого Бога, принцип Любові Божества. До приходу Будди світло, спрямування і усвідомлення Трансцендентного Бога були вираженням проблиску людських відносин до Бога. Потім прийшов Будда і довів Своїм власним життям факт Бога Іманентного, як і Бога Трансцендентного; стала розвиватися ідея Бога у Всесвіті і Бога в людстві. Особистість Божества і “Я” в серці індивідуальної людини стало чинником людської свідомості. Це була відносно нова істина, яку людство мало усвідомити. Її завжди знали учні і посвячені.

До того як прийшов Христос, який прожив життя любові і служіння і дав людству нову заповідь Любові, в Священних писаннях світу робився вельми незначний акцент на ідеї Бога як Любові. Після того як Він прийшов як Аватара Любові, Бог став відомий як вища Любов, любов як мета творення, як базовий принцип відносин; любов, діюча у всьому проявленому світі в напрямі плану, мотивованого любов’ю. Христос розкрив цю божественну якість і цим змінив людське життя та задачі людства. У той же самий час робота і збільшення Ієрархії отримали новий значний спонукальний імпульс і розширення, як було в меншій мірі під час приходу Будди. Багато посвячених стали Вчителями, і багато учнів зайняли місце в рядах посвячених. Значно зросло число прийнятих учнів.

В зв’язку з активністю Ієрархії і Шамбали відомо, що лише ці два великих божественних Посередника можуть вирішити, чи необхідне втручання в формі загального катаклізму (що охоплює всі народи); йдеться також на появу божественного лідера як на інший і більш низький аспект божественного водійства і участі.

Таке натхненне водійство під час другої світової війни було дане людству через Уїнстона Черчилля і Франкліна Рузвельта в протилежність керівництву сил матеріалізму, сконцентрованого в Гітлері і ще одній персоні з його групи. Однак зараз мова не про цю форму водійства, яка виражає аватарний принцип. Така форма водійства викликана елементами, властивими самому людству. Зараз мова піде про п’ятий тип Аватара, більш великий, ніж перші чотири. У цьому циклі Аватари цього типу не мали досвіду людського втілення.

  1. Божественні Втілення. Ці Аватари з’являються рідко, і коли це трапляється, ефективність і наслідки Їх роботи вельми значні. Вони входять у вияв через центр в Шамбалі, оскільки Вони є вираженням вольової природи Божества; Вони втілюють божественну Мету. Енергія, що виливається через Них і що передається Ними, фокусується через Господа Світу. Досягнути контакту з Ними можна тільки єдиним закликом Ієрархії і людства, що кличуть в унісон. До Їх послуг можна вдатися тільки через усвідомлення потреби і тільки після того, як ті, хто викликає Їх, укріпили свою віру напруженою діяльністю і зробили все від них залежне, щоб самостійно і без сторонньої допомоги подолати зло.

Вони ніколи не опускаються нижче ментального плану, і основний акцент і увага Їх роботи направлені на Ієрархію, що є Їх посередником. Вони іноді входять в контакт з тими мислячими людьми, сфокусованими на ментальному плані, які володіють ясним баченням, могутньою рішучістю, направленою волею і відкритим розумом, а також, природно, абсолютно чистою формою. Ці Аватари виражають Волю Бога, енергію Шамбали і Імпульс, що стоїть за божественною Метою. Їх прихід буде виражати аспект руйнування Першого Променя Могутності; Вони принесуть смерть – смерть всіх старих і обмежених форм і того, що дає притулок злу. Таким чином, Їх робота розділяється на дві категорії:

а)  Знищення сил зла при посередництві Сил Світла.

б)  Розкриття божественної Мети в такому об’ємі, в якому людство здатне її засвоїти через свої кращі розуми і найбільш відданих прагнучих; Вони зроблять більш ясними бачення учнів світу і всіх тих, хто дисциплінував волю-до-знання і хто відданий волі-до-добра та виражає її. Це знання і ця воля будуть запитані в грядущий період відновлення.

До високого стану Свого духовного розкриття ці поза-планетні Аватари прийшли не на нашій планеті і навіть не в нашій Сонячній системі. Їх походження, джерело і духовні зв’язки становлять глибоку таємницю навіть для планетних Логосів, на допомогу до Яких Вони і приходять, коли призовне звертання якої-небудь планети досягає достатньої сили. Не вірно думати, що Вони приходять виправляти неправильне або зупиняти зло. На це здатні небагато хто. Однак Вони працюють по лінії семи променевих енергій Сонячної системи і викликають певні і потрібні в даний момент енергетичні Наслідки.

Не можна відкрити, як Вони покінчать з сучасним хибним станом і матеріалістичною агресією. Поки ще неясно, чи відповідають людський розвиток і розуміння необхідному рівню і чи достатні вони, щоб закликати цих Аватарів. Тільки час може відповісти на це питання. Важливо, щоб прагнучі і учні світу прокинулися до усвідомлення майбутньої і сприятливої можливості, яка чекає на них. Нинішній плачевний стан великих груп людей на планеті лежить важким тягарем на серці Ієрархії. Однак Вона потребує допомоги людства, щоб принести йому звільнення і закликати визвольні Вияви і Сили.

 

Згідно з езотеричним уявленням (яке тісно змикається з християнськими доктринами), душа – це посередник між монадою і особистістю; та ж ідея зустрічається в багатьох інших релігійних уявленнях, де Будда показаний посередником між Шамбалою і Ієрархією, коли він виступає в цій ролі раз в рік; сама Ієрархія є посередницею між Шамбалою і Людством: ефірний план (мається на увазі космічний, планетний і індивідуальний ефірний провідники) є посередником між вищими планами і щільним фізичним тілом. Вся система окультного або езотеричного одкровення заснована на цій доктрині взаємозалежності, запланованому і організованому свідомому з’єднанні і передачі енергії від одного аспекту божественного вияву до іншого; всюди і через все циркулює, передається і різним чином проходить енергія від однієї форми до іншої і завжди через придатний механізм. Це вірне в інволюційному значенні, в еволюційному значенні, а також в духовному значенні; останнє злегка відрізняється від перших двох, як добре відомо всім посвяченим високих мір. Можна написати цілу дисертацію про передаючих посередників, яка, зрештою, включила б в себе доктрину Аватарів. Аватар – це той, хто володіє специфічною здатністю або можливістю (не враховуючи його самостійного почину і призначеної йому долі) працювати з енергіями, що передаються через ефірне тіло планети або сонячної системи; останнє, однак, – глибока таємниця. Це – в зв’язку з космічною енергією – було своєрідно продемонстровано Христом, Який уперше в історії планети передав космічну енергію любові напряму фізичному плану нашої планети, а також своєрідним чином – четвертому, людському царству природи. Це показує, що, хоч енергія любові є другим аспектом божественності, Христос втілив і передав чотири якості цього аспекту людству і, послідовно, іншим царствам природи – єдині чотири, які людство здатне засвоїти. Лише одна з цих чотирьох починає поки проявлятися – це якість доброї волі. Інші три розкриються пізніше; одна з них конкретно пов’язана з цілющою якістю любові. Згідно з “Новим Завітом”, дана якість була названа Христом “силою” (неточний переклад спочатку вжитого слова);  Христос застосував його, коли цілюща сила була вилучена з Нього і Він вимовив: “Сила вийшла з мене”.

Представлені Властивості (Атрибути)ті, що представили себе (знову ж, використовуючи фразеологію людей) для свідомості просунутого учня, але поки не доступні ні розумінню, ні тлумаченню людству загалом. Це атрибути Царства Душ, які будуть характеризувати це царство на його кінцевих етапах. Ці латентні атрибути можуть бути поступово збагнені і активізовані тими, хто здатний функціонувати як душа.

З приводу “представлених властивостей” можна стверджувати, що ті з них, які характеризують душу і не можуть отримати вираження, поки душа не пізнається свідомо і не бере неухильно контроль в свої руки, можуть бути співвіднесені зі словом Любов. Любов і є такий представлений атрибут, і знадобився великий Аватар, такий як Христос, щоб представити людству її суть і щоб людство змогло осягнути її. І знадобилося ще два тисячоліття, щоб ця властивість прийняла хоч би ту форму, яку вона має сьогодні в свідомості людського сімейства, і ті з нас, хто цікавиться подіями в світі, чудово знають, наскільки далекі ми ще від реальної любові. Навіть зараз лише дуже невелика група в порівнянні з усім населенням планети (декілька мільйонів за найбільш оптимістичними підрахунками) тільки починає здогадуватися, що ж насправді являє собою любов Бога.

Любов є тим представленим атрибутом, який виходить у вияв в цей час. Мудрість заявила про себе у часи Будди і була специфічним передвісником любові. Ще одним з представлених атрибутів є Синтез, який стає доступним тільки тепер і тільки для найбільш високорозвинених людей, незважаючи на те, що цілі сторіччя закінчилися відтоді, як Платон намагався відобразити повноту Цілого і складність тих ідей, що висувалися як вираження цього Цілого. Такі великі Відкривачі божественних властивостей, що проявляються, як Платон, Будда і Христос, радикально відрізняються від інших Аватарів тим, що по суті Своїй є фокусами, через які новий представлений атрибут може втілитися в мислеформу, яка обов’язково відкладеться в розумах мислителів раси. Ці Аватари знаходяться у владі відповідної властивості; Вони чудово усвідомлюють це і використовуються для “вкорінення” цієї якості в людській свідомості. Далі слідує довгий період осмислення, становлення і розвитку, перш ніж атрибут представлений перетвориться в атрибут виражений. Висловлені думки допоможуть краще уяснити ці складні матерії і істинне призначення пов’язаних з ними просунутих медитацій.

 

ТРИ  СПОСОБИ  АКТИВНОСТІ  АВАТАРІВ

Методи одні і ті ж як для Аватара Синтезу, діючого через Ієрархію, так і для Аватара Координації (як Його можна назвати), діючого через людство і представляючого більш високого Аватара на фізичному плані.

Є три способи, за допомогою яких Аватари вступають в контакт з Своїми агентами і з тими, хто відгукується на Їх ноту, вібрацію і послання, і впливають на них.

  1. Осяяння. При наявності подібності в якості, меті або в природі Аватар може осяяти якого-небудь Члена Ієрархії (як у разі Аватара Синтезу) або ж учня і прагнучого (у випадку меншого Аватара). Осяяння досягається через медитацію, спрямований потік енергії думки, через створення мислеформи і виклик сфокусованої волі того, хто осяюється. У разі тісної співпраці між тим, хто осяюється (чутливим учнем, що відгукується ) і Аватаром все це відбувається дуже швидко. У наш час Христос знаходиться в дуже тісному зв’язку з Аватаром Синтезу, і цей зв’язок продовжиться, стаючи все більш тісним по мірі наближення до Червневого Повного місяця. Подібно Своєму брату Будді, Христос надає Йому всю можливу допомогу. Саме ця обставина робить майбутній Травневий Повний місяць такою значною подією.

Група Вчителів і посвячених, які підтримують особливі відносини з відділом Христа, а також група, що працює під керівництвом Вчителя Морії, прагнуть відгукнутися на це осяяння, яке навіть для Них можливе тільки при посередництві Христа. (Тут йдеться про таємницю). Отже, стає ясно, що, в міру того як Вони просуваються і стають все більш сприйнятливі і свідомі по відношенню до цієї осяюючої енергії Великого Аватара, Їх земні учні також можуть стати неявно і в слабій мірі чуйними до ідей, що формуються в розумах їх Вчителів у відповідь на враження, отримане від Аватара. Подумайте про це.

  1. Одухотворення. Це більш прямий і ефективний спосіб. Деякі Вчителя Ієрархії і, передусім, менші Аватари надихаються “згори” Космічним Аватаром і часами стають прямим вираженням Його розуму, Його енергії і Його планів. Це духовна паралель одержимості, у разі якої людина утримується і контролюється деякою злою суттю; у разі одухотворення має місце не одержимість, а те, що називається “ідентичним відгуком”, – а це абсолютно інше явище. У одному випадку вільна воля і розуміння Вчителя або учня надаються для використання духовним Агентом, при цьому духовна людина, що функціонує як Душа, стає каналом для сил, ідей і дій, відмінних від її власних, але на які вона повністю відгукується духовно. Це здійснюється в повній свідомості і розумінні методу, процесу і його результатів. Це акт вільної духовної співпраці на благо людства в роботі великої духовної Сили або Істоти. Типовий випадок – співпраця Вчителя Ісуса і Христа. У випадку грядущого Аватара це може зажадати співпраці Христа або іншої “родинної, рівної Душі” з Космічною Істотою, або Присутністю, на ще більш високих планах духовної свідомості, що породжує неймовірно сфокусовану Могутність.

У випадку одержимості сила зла поневолює особистість, яка переважно являє собою не більш ніж пусту оболонку. Типовий приклад – Гітлер. Це проводить велику силу на фізичному і астральному планах і породжує більш безпосередній результат, однак сила і результати носять відносно тимчасовий характер.

У процесі одухотворення менший Аватар неминуче вплине на чуйних духовно орієнтованих учнів і прагнучих через Своє життя і контакти в трьох світах, і таким чином одухотворення, що виходитиме від Космічного Аватара, стане згодом груповим одухотворенням, і тому його можна використати з більшою безпекою. Групове одухотворення може відбутися сьогодні. У цьому випадку станеться одночасна поява Космічного Аватара, Світового Спасителя в Особі меншого Аватара і, в той же час, групового спасителя, що об’єднує чуйних учнів і світових служителів. Подумайте над цим ще раз.

Якщо ви уважно стежили, ви зрозумієте, що так встановлюється пряма лінія зв’язку між людством і Шамбалою через Ієрархію. За допомогою учнів Ієрархія працює над встановленням цього зв’язку. Росте потреба в співпраці всіх прагнучих внаслідок крайньої невідкладності. Якщо цей зв’язок буде встановлений (в іншому випадку для людства настане час скорботи), стане можливим третій спосіб аватарного вираження.

  1. Поява, або Вияв. Ієрархія зробила все можливе, щоб Аватар, або Грядущий, зміг з’явитися. Не можливо сказати зараз, в чому полягають ці заходи. Є лише декілька навідних питань. Чи Його тіло вияву вже на землі в очікуванні осяяння, одухотворення і використання в потрібний час, подібно використанню Христом Вчителя Ісуса як провідника? Чи Може “масовий намір” людства викликати відгук і прихід на землю меншого Аватара? Як стверджують деякі, цьому ніщо не може перешкодити. Пророцтва, очікування і справжній цикл свідчать на користь такої можливості. Ця подвійна подія – спуск Аватара Синтезу до Ієрархії і меншого Аватара, Його Представника, до людства – можлива, якщо учні і прагнучі світу виявляться гідними цієї сприятливої можливості.

ТРИКУТНИК ЕНЕРГІЙ  –  АВАТАР  СИНТЕЗУ,  ДУХ  МИРУ  І  БУДДА

Як група Споглядачів, на сході званих ”Нірманакайя”, функціонує в глибокій медитації в точці між Ієрархією і Шамбалою, так і набагато більш висока група Променевих Владик функціонує в найглибшій космічній медитації між нашою планетою Землею і її планетою-сестрою Венерою.

Нижча відповідність цим двом важливим групам формується між Ієрархією і Людством. Ми називаємо її Новою Групою Світових Служителів. Призначенням всіх трьох груп є ”передача енергії”. Дві вищі надзвичайно чутливі до космічних вражень і вібраційної якості поза-планетних тіл Аватарів, Які перебувають в готовності до дії як руйнівні або будівельні Енергії в будь-якій частині нашої Сонячної системи і спрямовуються Сонячним Логосом.

 

Майтрейя (Христос) стоїть в центрі трикутника космічних енергій і трансформує їх (понижує частоту) так, щоб учні  і люди доброї волі могли найкращим чином скористатись ними. Енергії приходять:

  • По-перше, від Космічної Істоти, яку називають Аватаром Синтезу, яка не належить до Сонячної системи і не може опускатись нижче ментального плану нашої планети. Конструктивну роботу Аватара Синтезу можна зрозуміти з назви Його титулу. Він приходить на Землюдля того, щоб сприяти подальшому вияву єднання, єдності і взаємозв’язків, тобто приходить, щоб оволодіти енергією Першого Променя і направити її в потрібне русло. Він повинен зарядити, або гальванізувати, три групи – направляючі Ланки в Шамбалі, Нірманакайя і Нову Групу Світових Служителів – динамічною енергією і таємничим чином зв’язати їх одну з одною заради досягнення на Землі нового синтезу і вирівнювання. Аватар втілює енергію в тій мірі, в якій здатна її прийняти конкретна планета.

Сили перебудови ефективні головним чином в зв’язку з сутностями, яких ми називаємо націями. Ієрархія в наш час пробує направляти ці сили в Організацію Об’єднаних Націй; використання цих безособових енергій залежить від якості і природи нації-приймача, від міри її істинного просвітлення і точки її еволюції. Нація є сьогодні вираженням масового центрування народу на собі і його інстинкту самозбереження. Тому ці енергії можуть посилювати даний аспект життя людей. Однак, незважаючи на це, вони можуть підсилювати і значення мети, котру Організація Об’єднаних Націй (в цей час) теоретично ставить перед всіма людьми. Головна мета Ієрархії – так розподілити ці конструктивні  синтезуючі енергії, щоб теорія єдності могла поступово втілюватися на практиці і слово “об’єднання” могло набути свого істинного значення і сенсу. Саме з цим типом енергії специфічно зв’язаний Аватар Синтезу. Він дасть людству за допомогою Христа дещо, для чого ще немає назви. Це не любов, не воля, як ми їх розуміємо. Лише фраза з декількох слів в певній мірі передає його смисл. Ось вона: “принцип направленої Мети”. Цей принцип включає три чинники:

  1. Розуміння – інтуїтивне і духовно інстинктивне, але інтелектуально інтерпретоване – Плану, котрий може бути здійснений в найближчому майбутньому Христом і Його учнями.
  2. Сфокусований намір, заснований на сказаному вище, який виражає аспект волі, котрий поки не розвинений в людині.
  3. Здатність направляти енергію (завдяки розумінню і наміру) до розпізнаваної бажаної цілі, долаючи всі перешкоди і руйнуючи все, що стоїть на шляху. Це не руйнування форм силою, як ми це бачили в світі, а руйнування в результаті посиленої стимуляції життя в формах.

Значення цих божественних принципів є поки що великими таємницями. Таємниця залишається таємницею, тільки коли  у наявності неуцтво або невіра. Там, де є знання і віра, таємниці нема. Христос сумістить, сплавить в Собі три принципи божественності; коли Він з’явиться, “світло, що було завжди, буде видиме; любов, що ніколи не припинялась, буде явлена, і випромінювання, глибоко приховане, вирветься назовні, до Буття”. І в нас буде новий світ – світ, який виражає світло, любов і знання Бога в крещендо одкровення.

  • По-друге, від Істоти, яку називають Духом Миру (Рівноваги, Злагоди), яка осяює Майтрейю точно так само, як Майтрейя осявав Ісуса в Палестині;

Дух Миру не є сукупністю емоційного і статичного спокою, який припиняє сум’яття на Землі і ініціює еру миру. Він, в таємничому смислі, є Духом Рівноваги; він працює з Законом Дії і Протидії, і Його неминучий вплив буде розпізнаватись. Його робота буде демонструватись двояко: в повній мірі, коли Христос з’явиться серед людей, і повільно та поступово, поки:

а. Хаос, сум’яття, емоційна тривога і ментальна неврівноваженість, які панують сьогодні в світі, не будуть (згідно Закону) збалансовані відповідним циклом спокою, емоційної утихомиреності і ментальної врівноваженості, що введе людство в нову фазу свободи. Встановлений мир буде спів розмірним пережитому сум’яттю.

б. Ненависть, котра домінує сьогодні в світі, не буде – завдяки життю Духа Миру, діючого через Христа, Втілення любові Бога – збалансована вираженою доброю волею. Гарантією такого прояву доброї волі є надмірне вираження ненависті – ненависті, яка повільно зростала в розумах людей від початку ХІХ століття і в наш час досягає нового апогею. Пропорційна міра енергії любові буде пізніше демонструватись в результаті активності Духа Миру, який працюватиме через Христа.

Ця духовна Істота не зійде з висот, де Вона працює і звідки спрямовується Її енергія, зате Христос буде служити каналом для Її спрямованої потужності. Приплив Її божественної енергії (поза-планетного походження) повинен, врешті-решт, принести мир на Землю завдяки вираженню доброї волі. Добра воля зреалізує правильні людські відносини.

  • По-третє, від Будди, який привносить аспект Мудрості з космічних рівнів.

Всі три енергії фокусуються через Христа, як центр трикутника. В свято Весак (повний місяць травня), Будда додає силу Шамбали, енергію Волі головного центру нашої планети. Зазвичай вона заміняє енергію Аватара Синтезу до повного місяця Терезів (в жовтні), хоч ще декілька років тому вона продовжувала виливатися до листопада або грудня, коли Аватар Синтезу знову вступав в силу. Енергія Аватара Синтезу схожа на Силу Шамбали, але має більш широку основу (Синтез Волі, Любові і Розуму). Тому вона для людства безпечніша, аніж динамічна енергія Шамбали, але повільніша за своєю результативністю. Схематичне представлення даного процесу передачі енергій: