Дитячий садочок "Паросток життя" враховує денні ритми дитини

     "Людина не може тільки вдихати. За вдихом обов'язково слідує видих. Так і ми враховуємо життєві ритми дитини в роботі нашого центру. - Розповіла засновник дитячого садочку пані Світлана. - Наприклад, малюванням ми займаємося з дітьми лише після прогулянки. Бо прогулянка - це вдих, а малювання - видих."

     Центр раннього розвитку дитини "Паросток життя", що знаходиться за адресою вул. Дж.Вашингтона 4а, намагається максимально застосовувати принципи вальдорфської освіти. При центрі працює домашній садочок. Особливості садочка: здорове харчування, щоденні прогулянки та спостереження за природою, використання екологічних матеріалів, індивідуальний підхід до кожної дитини (в т.ч. з особливими потребами), періодичні зустрічі з батьками; атмосфера спокою, гармонії та взаєморозуміння.

Оновлення 07.07.2023. Після початку війни садочок "Паросток Життя" припинив своє існування.

 

 

   На зустрічі з вальдорфської освіти, що відбулася 15 січня 2014, Світлана Мосейчук, дипломований спеціаліст з вальдорфської методики, показала присутнім садочок та розказала про особливості запровадження такої методики. 

Наше суспільство, потребує змін  у всіх галузях.
Прийшла епоха "душі самоусвідомлюючої". Народжуються діти, які "не вписуються" у парадигму методів виховання та навчання періоду "совдепії", що базуються на маніпулюванні та "приручанні" дитини, смиканні за відповідні ниточки.
     Сучасна педагогіка на роздоріжжі...
Для тих батьків, майбутніх та нинішніх педагогів та вихователів, кому не достатньо розвитку інтелекту у наших дітей, з'явилися альтернативні пропозиції (які знаходяться ще в стадії проекту), але при Вашій підтримці і нашому щирому ентузіазмі мають шанс проявитися. Мова йде про можливість ознайомитися з Вальдорфською системою освіти і виховання з подальшим втіленням її в наше життя.
     Чому Вальдорфською? - Бо саме ця система розглядає людину не тільки як фізичну особу, а розкриває нас як триєдину сутність: як тіло, душа і дух.

Найголовніше - допомагає стати ВІЛЬНИМ: вільно вирішувати, що їй (людині) робити. Вільна людина вірить у свої сили, та бере на себе відповідальність за своє життя. В ідеалі метою Вальдорфської школи є не просто передати людині різні знання та уміння, а навчити її цікавитися життям.

     Вальдорфський садочок у Києві тут >>

        Ознайомитися з особливостями дитячого розвитку Світлана Мосейчук радить з книги Бернарда Ліверхуда "Фази розвитку дитини". Читати книгу в електронному варіанті можна тут >>