Конопля - стратегічна рослина

 НА ЗЕМЛІ НЕ ІСНУЄ ВИДІВ ДЕРЕВ ЧИ РОСЛИН З ТАКИМ ЕКОНОМІЧНИМ ТА ЕКОЛОГІЧНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ЯК У КОНОПЛІ. БІЛЬШЕ 30000 ПРОДУКТІВ МОЖУТЬ БУТИ ВИГОТОВЛЕНІ З КОНОПЛІ!

Колись конопля була однією з основних сільськогосподарських культур СРСР. Ще у першій половині XX століття посіви коноплі мали стратегічне значення, займаючи друге місце після нафти.

 10 ст. до н.е. – 19 ст.н.е. Конопля – найпоширеніша сільськогосподарська культура світу, яка була сировиною для багатьох галузей промисловості: волокно для тканин і такелажа, лампова олія для освітлення, папір, ліки та їжа.

 80% всього текстилю, білизни, та інших тканин до 1820 року виготовлялось із коноплі.

 Папір для підручників до кінця XIX ст. виготовлявся з коноплі. Майже всі перші Біблії, мапи, схеми, прапори також були виготовлені з коноплі.

 Занепад цієї галузі виробництва пов’язують зокрема із зарахуванням конопель до категорії наркотичних рослин (Єдиною Конвенцію ООН про наркотичні речовини 1961 р.). Бездумно рубати з плеча у Європі відмовилась лише Франція. Зробивши ставку на селекцію технічних сортів з низьким вмістом наркотичних речовин французи створили навколо цією культури цілу галузь промисловості.

 А китайські вчені дуже оперативно визначили, що при своїй шаленій тепловіддачі (фактично, на рівні кам‘яного вугілля) 2 тони конопляної костри (серцевина стеблини) еквівалентні 1 кубометру природного газу. Тобто, конопля - золотий ключ до енергетичної незалежності? Чи все таки наркотик номер один, як його намагається малювати нам український уряд?

 Для довідки: у списку шкідливих наркотичних речовин алкоголь займає 5 місце, табак - 9, а маріхуанна (психоактивна речовина з коноплі) - аж 11 місце. Незважаючи на це, наркотики алкоголь і табак легалізовані, а конопля - нещадно переслідується.

 Дізнатися більше:  ВЕЛИКАЯ КОНОПЛЯНАЯ ИСТОРИЯ , УКРАИНА БУДЕТ БОГАТЕТЬ КОНОПЛЁЙ , Незаконно репресована рослина - конопля .