В Ужгороді відкрили першу продуктову крамницю без поліетилену та пластику

В Ужгороді відкрили першу продуктову крамницю, в якій не використовують пластик і поліетиленові пакети. Власники «Зеленої крамниці» відмовилися навіть від дисконтних пластикових карток – знижку надаватимуть тим покупцям, хто приходитиме зі власною багаторазовою тарою (скляними баночками та пляшками, полотняними мішечками та екоторбами).

«Я вже багато років сортую сміття, але відчувала завжди що цього не достатньо. Пластику все одно багато, хоча у мене понад 80% йде на переробку та компост. На створення власної крамниці без упаковок мене надихнув рух zero waste («нуль відходів»): я дізналася, що є люди, у яких все, що не можна переробити, може поміститися у майонезну банку. Вони купують все на вагу в багаторазову упаковку», – цитує власницю магазину Тетяну Жовківську видання Varosh.

В асортименті магазину: фермерські сири українського виробництва, спеції, сіль, цукор, горіхи та сухофрукти, мед, олія, крупи, борошно, овочі, фрукти, хліб і солодощі без цукру. Частина продукції сертифікована як органічна.

Адреса: "Зелена крамниця", Фединця, 6 (Провулок "Малий Уж"). Вхід в провулок з вулиці Корятовича біля кафе "Меделін" або з боку вулиці Фединця, магазин PASTA.

02.03.2018  www.the-village.com.ua

Екологічні магазини з товарами без упаковок - Франція

У Франції набирає популярності мережа магазинів, де немає товарів в упаковці.
Щоб забрати куплене додому, потрібно прийти зі своїм контейнером або використовувати ті, які принесли в магазин інші покупці (спеціально для забудькуватих). Як результат, ті ж самі продукти коштують в цих магазинах на 40% дешевше порівняно зі звичайними супермаркетами. Упаковки-то немає.
У магазині можна купити одну ложку кави або дві скибочки лимона. Рівно стільки, скільки потрібно. І ніхто не задасть зайвих питань! І не доведеться викидати надлишки продуктів. Власники магазинів мережі кажуть, що не придумали нічого нового. Так ходили за продуктами їхні дідусі та бабусі!

А ви ходите в магазин зі своєю тарою? І як враження?

Взято зі сторінки Greenpeace Russia/ Грінпіс Россії