Все про скло, склотару та переробку скла

Статті про переробку скла в Україні тут >>>

 Міські служби комунального господарства встановлюють на вулицях спеціальні контейнери для збору скла.
   Проте такі контейнери є не скрізь. Так, у Швейцарії здійснюється вторинна переробка 55% від усієї кількості скла, що виробляється в країні, в Нідерландах - 53%, в Австрії і Бельгії - 50%. Пляшки, залишені відпочивальниками на природі, стають смертельною пасткою для багатьох, особливо невеликих тварин. Дрібні гризуни, відчувши запах продуктів, легко протискуються крізь темнозелену шийку, але повернутися назад тією ж дорогою вони не можуть і гинуть з голоду у „скляних клітках".

 

Утилізація скла і переробка склобою

Нестандартні та розбиті пляшки, які повинні опинитися на звалищі, а також недостатня кількість скляних виробництв дає можливість переробляти з непоганим прибутком для себе і організувати бізнес з переробки скла.

Брати склобій можна на підприємствах які виробляють скло (де завжди є бій і брак), у власному спеціально організованому пункті прийому або отримувати його з власної лінії із сортування сміття, про яку йшлося вище. Виробники з полюванням купують перероблений скляний бій так як його переплавлення вимагає меншої температури, ніж виготовлення скла. При цьому економиться значна кількість енергії і печі працюють в щадному режимі. Як підготувати скляний бій для вторинної переробки? Його потрібно очистити, подрібнити за допомогою спеціальної установки. Сучасні установки для переробки скла розплавляють і фільтрують подрібнену масу. Ціна обладнання з переробки скла починається від 100 тис. дол.

Отриману сировину використовують не тільки при виробництві виробів зі скла, а й на багатьох виробництвах: абразивів, керамічних виробів, ізоляції, плитки та цегли.

 

Про організацію пункту прийому склобою тут >>>